PREFECTUL BOBOC: EU FAC POLITICA GUVERNULUI. E UN GUVERN LIBERAL, DECI E FOARTE POSIBIL CA POLITICA PE CARE O FAC IN ACEASTA INSTITUTIE SA AIBA NUANTE LIBERALE

Desi ocupa functia de prefect al judetului Braila (care este apolitica) doar din luna decembrie a anului trecut, Catalin Boboc a fost acuzat deja in mai multe randuri, de diverse persoane, ca face politica si ca foloseste postul amintit pentru a-si face campanie electorala, fiindca ar intentiona sa candideze fie la alegerile locale, fie la alegerile parlamentare din acest an.

ln acest context, l-am intrebat pe prefect daca face sau nu politica in institutia pe care o conduce.

Acesta a raspuns: “Din definitia institutiei Prefectului din Codul Administrativ, primul lucru care este scris acolo este acela ca prefectul este reprezentantul Guvernului in teritoriu, iar eu fac politica Guvernului care m-a numit si pe care il reprezint. Si am sa fac aceasta politica atat timp cat am sa fiu aici. Si atat. Asta este politica pe care am s-o fac atat timp cat stau aici. Ca este un Guvern liberal in momentul asta… foarte posibil ca politica pe care o fac in aceasta institutie sa aiba nuante liberale; e foarte, foarte posibil. Nici nu vad cum ar putea fi altfel.

In rest, ii invit pe ceilalti sa-si faca asa cum considera campania si eu voi incerca sa tin institutia pe care o reprezint cat mai departe de disputele dansilor, de disputele domnului Chiriac (Iulian Chiriac, presdintele CJ Braila, PSD – n.r.)  cu dansul, cred…”.