PREFECTUL BOBOC: MINISTERUL SĂNĂTĂȚII A DECIS CA ÎN SPITALELE BRĂILENE SĂ SE TRATEZE DOAR PACIENȚILOR INFECTAȚI CU CORONAVIRUS DIN JUDETUL NOSTRU

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, anunță că Ministerul Sănătății a acceptat poziția Brăilei în ceea ce privește propunerea făcută de DSP Galați cu privire la gestionarea cazurilor de coronavirus din cele două județe și ca atare, a decis ca fiecare județ să se ocupe de tratarea cazurilor proprii.

Amintim că Direcția de Sănătate Publică Galați a propus zilele trecute ca toate cazurile de coronavirus din cele două județe să fie tratate în spitalele brăilene , însă autoritățile din județul nostru nu au fost de acord.

Boboc a anunțat astăzi pe o rețea de socializare: „Dragi brăileni, în urma discuțiilor pe care le-am purtat ieri, 23.03.2020, cu reprezentanții unităților spitalicești aflate în subordinea administrației publice din Brăila și a transmiterii, de către aceștia, a planurilor albe necesare gestionării actului medical în situații de criză, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila a înaintat către Ministerul Sănătății planul de gestionare a pandemiei COVID-19, la nivelul județului.

Astăzi, în cadrul videoconferinței organizată de Ministerul Sănătății, unde am participat alături de conducerea DSP Brăila și managerii unităților spitalicești, acest plan a fost acceptat.

Astfel, la nivelul județului Brăila se va asigura DOAR tratarea pacienților infectați cu virusul COVID-19, care prezintă și patologii asociate, DIN JUDETUL NOSTRU.

DSP Brăila va transmite cetățenilor întreaga procedură pe care o vor avea de urmat pentru problemele de ordin medical, dar și locațiile pe care le vor avea la dispoziție.

În ciuda opiniilor alarmiste exprimate pe acest subiect, am avut de la bun început un singur obiectiv, așa cum v-am spus: să gestionez situația cu maximă responsabilitate, în beneficiul brăilenilor!

Nu mi-am propus nicio secundă să fiu populist!”.