PREȘEDINTELE CHIRIAC: RUȘINOS, DOMNULE PREFECT! JUCAȚI POLITIC ȘI DEZINFORMAȚI! MANAGERUL SPITALULUI JUDEȚEAN ESTE LA UN CURS DE SPECIALIZARE ÎN SERBIA, NU ÎN CONCEDIU DE ODIHNĂ

Președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac, susține că prefectul Cătălin Boboc dezinformează cetățenii, atunci când afirma că Delia Râșnoveanu, managerul Spitalului Județean, a plecat  în concediu de odihnă ieri, în contextul în care toată lumea este preocupată de epidemia de coronavirus.

Într-o postare făcută pe o rețea de socializare, Boboc a scris astăzi ca în lipsa dr. Râșnoveanu, care este medic epidemiolog, „în județul Brăila mai avem un singur medic epidemiolog” și îi cerea lui Chiriac să o recheme pe aceasta la serviciu.

Șeful CJ ca răspuns tot pe o rețea de socializare: „Rușinos, dle prefect, rușinos… jucați politic o chestiune atât de importantă, e foarte rușinos. Managerul Spitalului Județean Brăila este la un curs de specializare în Serbia, o reuniune rară și importantă, pe tema infecțiilor nosocomiale. SINGURUL INVITAT DIN ROMÂNIA LA ACEST EVENIMENT, SINGURUL REPREZENTANT AL ROMÂNIEI – DR. EPIDEMIOLOG DELIA RÂȘNOVEANU. Nu e în concediu de odihnă, așa cum dumneavoastra ați declarat în presă, așa cum doriți dvs să dezinformați.

Da, țara piere și baba se piaptăna, adevarat; dvs sunteți baba. Categoric conducerea spitalului nu stă într-un om. Doamna manager a lăsat înlocuitor, iar unitatea spitalicească funcționează normal.

Prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu… vedeți că n-avem Guvern. Iar daca erați atât de interesat de subiect, ați fi facut 10-15 pași din biroul dvs, în biroul meu (cam asta este distanța) sau ați fi dat un telefon. Scutiți-ne de jocuri politice într-o perioadă atât de sensibilă pentru România, pentru Brăila.
Dragi cetățeni, mă adresez dumneavoastră cu toată responsabilitatea. Știu lacunele spitalului, sunt conștient, sunt și eu om, la rândul meu, beneficiar al serviciilor medicale în cadrul acestui spital. Concediul de studiu al doamnei Delia Râșnoveanu nu afectează în nici un fel activitatea spitalului în perioada aceasta, exista oameni care asigura interimatul fără probleme – dl. doctor Voicu, un doctor competent, capabil și profesionist și dna doctor Alina Neacșu, directorul medical al spitalului, un doctor calificat, la fel de competent și de serios. Iar întrunirea la care participă doamna manager este una foarte importantă pentru unitatile spitalicești din România”.