DRAGOMIR ȘI CHIRIAC: SOLICITĂM GUVERNULUI PLAFONAREA PREȚURILOR ȘI SUSȚINEREA MEDIULUI DE AFACERI AFECTAT DE CRIZA CORONAVIRUSULUI

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), precum și președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), solicită Guvernului plafonarea prețurilor și susținerea mediului de afaceri afectat de măsurile restrictive luate în contextul pandemiei de coronavirus.

Într-o postare făcută în urmă cu câteva minute pe o rețea de socializare, cei doi arată că „în aceste momente, Guvernul trebuie să devină responsabil și să înțeleagă necesitatea unor măsuri obligatorii.
– Tot mai mulți cetățeni observă tendința speculativă a unor societăți de creștere a prețurilor. Astfel de practici abuzive trebuie să fie blocate. Cu cât se va întârzia mai mult, cu atât efectul va fi unul mai grav. Comisariatul pentru Protecția Consumatorului și Consiliul Concurenței trebuie să primească puteri suplimentare în această perioadă.
– Mediul de afaceri și angajații care își desfășurau activitatea în sectoarele cu activitate suspendată trebuie să fie susținuti financiar, astfel încât activitatea lor să poată fi reluată în condiții normale.
Această situație nu trebuie politizată, ci trebuie privită cu maximă responsabilitate.