RECOMANDĂRI ALE CONDUCERII BIBLIOTECII JUDEŢENE „PANAIT ISTRATI” PENTRU CITITORII CARE ÎN PERIOADA CRIZEI CORONAVIRUSULUI NU POT ACCESA SERVICIILE ACESTEI INSTITUȚII

Conducerea Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati” Brăila face câteva recomandări persoanelor care în general utilizează serviciile acestei instituții, astfel încât cititorii să fie mai puțin afectați în perioada în care biblioteca este închisă publicului.

Într-un comunicat dat publicității sunt sugerate cititorilor diverse variante de lucru: „În această perioadă, când riscul contaminării cu coronavirus este ridicat, instituţia noastră este alături de publicul ei, căutând soluţiile cele mai potrivite situaţiei.

Care sunt acestea?

– Căutări online ale documentelor dorite, pentru împrumuturi ulterioare, atunci când situaţia o va permite. Catalogul online este un instrument foarte util care economiseşte timp şi vă scuteşte de drumuri sau telefoane la sediul nostru. El poate fi accesat de pe orice dispozitiv conectat la Internet la adresa: http://toread.bjbraila.ro/opac

– Diverse operaţiuni pe care le puteţi realiza prin accesarea contului de utilizator: consultarea numărului de publicaţii împrumutate şi  a termenelor de predare, prelungirea datelor de restituire ş.a. Fiecare utilizator poate beneficia de un cont personal dacă are declarate în baza de date o adresă de e-mail validă şi data naşterii. Contul personal poate fi accesat tot prin intermediul paginii: http://toread.bjbraila.ro/opac

Dacă întâmpinaţi dificultăţi de logare în contul personal vă rugăm să ne informaţi de acest lucru la adresa de e-mail: corina.ciuraru@bjbraila.ro, menţionând numele dumneavoastră complet şi numărul permisului de utilizator al Bibliotecii.

– Prelungiri telefonice  ale termenelor de restituire la numărul 0239 611292

– Consultarea paginii noastre web www.bjbraila.ro

– Abonarea la pagina facebook: Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Brăila prin intermediul căreia puteţi să fiţi în legătură cu noi în permanenţă.

– Utilizarea mesageriei online de tip <<Întreabă bibliotecarul!>> din pagina web sau Facebook.

Ce vă recomandăm?

– Respectaţi toate indicaţiile provenite din surse avizate, precizările venite pe canale oficiale de informare. Bibliotecarii noştri vă pot ajuta indicând surse de informare avizate, prin intermediul canalelor noastre online de comunicare mai sus menţionate.

– Nu distribuiţi informaţii din surse incerte şi nici nu le aplicaţi.

– Alegeţi, dacă aveţi posibilitatea, canalele de comunicare online, înlocuind variantele care presupun deplasare şi contact direct cu oameni şi obiecte din spaţiile publice

–  Citiţi, aceasta este o perioadă în care unii dintre noi pot aloca mai mult timp acestei activităţi şi citiţi pe cât posibil electronic, Internetul fiind plin de <<depozite>> virtuale de cărţi“.