V. BOTEA: INSTITUȚIA PREFECTULUI AR TREBUI SĂ ACHIZIȚIONEZE UN SPITAL DE CAMPANIE, CARE SĂ FIE PREGĂTIT PENTRU CAZUL ÎN CARE ÎN BRĂILA APAR MULTE CAZURI DE ÎMBOLNĂVIRI DE CORONAVIRUS

Consilierul județean Viorel Botea (PMP) este de părere că prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, ar trebui să ia în calcul varianta de a achiziționa un spital de campanie care să fie instalat din timp și să poată funcționa ca secție externă a Spitalului Județean, în care să fie aduși pacienții cu coronavirus.

Botea declară că dacă urmărim evoluția infecțiilor cu coronavirus din alte țări, este evident că situația se va înrăutați în perioada următoare, mai ales că vin Paștele catolic și cel ortodox, în care, cel mai probabil, unele familii nu vor respecta recomandările autorităților și se vor aduna în grupuri mai mari.

În acest context, consilierul județean susține că ar fi bine ca autoritățile locale să se pregătească din timp pentru un număr mare de cazuri de coronavirus, ca să nu ajungă să constate la un moment dat că Spitalul Județean nu mai face față: Având în vedere că domnul prefect este reprezentatul Guvernul în teritoriu, cred că ar trebui să facă un lucru extrem de important: să achiziționeze un spital de campanie cu 500 de locuri, care să fie oricând la dispoziția sistemului sanitar, pentru orice situație de urgență privind coronavirusul. Cred că asta ne-ar asigura o liniște și o siguranța vizavi de sănătatea noastră.

În perioada Paștelui, pentru că oamernii se vor aduna în familie, cel mai probabil va crește numărul de cazuri și este bine să fim pregătiți

Prefectul poate găsi soluții, eventual în colaborare cu Armata, pentru amenajarea unui spital de campanie și indiferent dacă asta se poate realiza gratis sau este necesar să se achite anumite costuri, este un mod de a ne asigura că în cazul în care în județul Brăila apar multe cazuri de îmbolnăviri, avem unde să-i ducem pe acești pacienți. Pentru că Spitalul Județean are o capacitate limitată, când este vorba despre îmbolnăvirile cu coronavirus. Ar fi de dorit să nu așteptăm până în momentul în care, Doamne ferește, nu vom mai avea loc pentru bolnavii de coronavirus în Spitalul Județean…

Dat fiind că pe perioada în care este instituită starea de urgență, Guvernul alocă fonduri pentru astfel de cheltuieli ce țin de protejarea sănătății populației și asigurarea condițiilor pentru tratarea bolnavilor de coronavirus, consider că instituția Prefectului poate găsi o soluție financiară pentru amenajarea unui astfel de spital de campanie într-o zonă în care să fie considerată potrivită de specialiștii în domeniu”.

Precizăm că Ministerul Apărării Naţionale a început miercuri, la București, pregătirile pentru montarea unui spital mobil care va funcţiona ca unitate pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de infectare cu coronavirus din România. Montarea va dura cinci zile, după care spitalul va fi acreditat şi autorizat.