V. BOTEA: PRIMĂRIA BRĂILEI AR TREBUI SĂ ADMINISTREZE SOLUȚIE DEZINFECTANTĂ PE PRINCIPALELE STRĂZI ALE MUNICIPIULUI

Inspectorul școlar general al județului Brăila, Viorel Botea, consideră că ar fi de dorit ca Primăria să înceapă să dezinfecteze principalele străzi ale municipiului  cu soluție compusă din alcool și clor, ca măsură de prevenire a infecțiilor cu coronavirus. Botea ne-a declarat astăzi că este o măsură necesară și care poate fi pusă în practică fără mari probleme, fiindcă Municipalitatea are deja tunurile care se folosesc la împrăștierea substanțelor contra țânțarilor, iar banii pentru achiziționarea substanțelor definfectante vor fi decontați de Guvern, dat fiind că este decretată starea de urgență: “O chestiune care mie mi se pare extrem de importantă este cea legată de dezinfectarea principalelor străzi din municipiu și dezinfectarea tuturor zonelor mai aglomerate din municipiu, cum ar fi parcări de mall-uri și de supermarket-uri, zona spitalelor, etc.

Toate aceste lucruri pot fi făcute la ore la care populația nu se află pe străzi – și mă refer la orele 23:00-24:00 și la 5:00-6:00.

Având în vedere că  fost decretată starea de urgență și Guvernul a spus clar că alocă fonduri, nu trebuie decât să facem un inventar al activităților pe care să le desfășurăm privind igienizările la nivelul municipiului.

Există deja acele tunuri care sunt folosite pentru a se împrăștia substanțe contra țânțarilor și se poate face această acțiune de dezinfecție și în municipiu, așa cum unele comune din județ deja au început să facă”.