10 SAU 11 CAZURI CONFIRMATE DE CORONAVIRUS LA BRĂILA? PREFECTUL BRĂILEI SPUNE CĂ SUNT DOAR 10

Informațiile furnizate astăzi de Direcția de Sănătate Publică Brăila nu concordă cu cele furnizate de  Grupul de Comunicare Strategică, în privința numărului de cazuri de coronavirus confirmate până acum în județul nostru. Dacă în informarea transmisă de Grupul de Comunicare Strategică figurează 11 cazuri confirmate de coronavirus la Brăila, în datele prezentante de DSP și transmise presei de prefectul Cătălin Boboc apar numai 10 cazuri, dintre care o persoană este vindecată.

Iată și comunicatul transmis de prefectul județului: „Astăzi, 02 aprilie, la nivelul județului sunt monitorizate 2.278 de persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu și 303 de persoane care se află în carantină instituționalizată. Alte 1.830 de persoane au ieșit din autoizolare la încheierea celor 14 zile și 41 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

De asemenea, conform raportării DSP Brăila, în prezent, sunt  9 cazuri  confirmate pozitiv de COVID-19, iar un pacient a fost declarat vindecat și externat.

În ceea ce privește sancțiunile aplicate în această perioadă, în ultimele 24 de ore, au fost executate  peste 800 de misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a 1.829 de persoane, în 869 de locații și au fost supuse controalelor 82 societăți comerciale, pentru a se asigura suspendarea activității.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 266 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 450.000 de lei. Dintre sancțiunile contravenționale aplicate, 226 au fost pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în conformitate din Ordonanța Militara nr. 3/2020.

De asemenea, polițiștii au depistat 3 persoane care nu au  respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 7.000 de lei și au fost conduse într-un centru de carantină, pentru o perioadă de 14 zile.

Totodată, precizăm faptul că de la debutul epidemiei, polițiștii au aplicat 1.727 de  sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 3.000.000 de lei”.

Precizăm că astăzi este prima zi în care se revine la o comunicare mai transparentă la nivel de județe în privința situației la zi a îmbolnăvirilor de coronavirus, în condițiile în care până acum  Ministerul de Interne a interzis autorităților locale să dea publicității informații cu privire la numărul de îmbolnăviri.