CHIRIAC: DACĂ NU VĂ DĂM UNELE INFORMAȚII, NU E REA VOINȚĂ. E STARE DE URGENȚĂ ȘI NU AVEM VOIE SĂ COMUNICĂM PUBLIC ANUMITE INFORMAȚII

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, a declarat astăzi că faptul că managerul Spitalului Județean, Delia Râșnoveanu și directorul medical Alina Neacșu nu oferă presei anumite informații legate de dotarea și pregătirea unității amintite pentru tratarea cazurilor de coronavirus nu ține de o rea intenție, ci de faptul că nu au voie să dea publicității astfel de informații.

Chiriac a mai spus că pe perioada stării de urgență sunt instituite reguli mai severe în ceea ce privește comunicarea, comparativ cu perioadele obișnuite: „Nu este rea intenție faptul că managerul spitalului si directorul medical nu vor să vă dea anumite informații. Nu avem voie, comunicarea se face doar de către anumite instituții; știm cu toții că suntem în stare de urgență. Nu putem să vă dăm aceste informații. Cei care au dreptul să vi le dea, să o facă; noi nu avem voie să dăm astfel de informații, să nu intrăm în alte probleme…”.

În ceea ce privește informațiile apărute în spațiul public cu privire la faptul că personalului medical din Spitalul Județean nu i se asigură suficiente materiale necesare pentru a se proteja de infectarea cu coronavirus, șeful județului a spus: „În momentul de față spitalul are echipamente de protecție, dar știți că zi de zi se consumă și la un moment dat o să rămânem fără. Noi trimitem de două ori pe zi raportări către Ministerul de Interne și o dată pe zi la Ministerul Sănătății, cu privire la stocurile de materiale. Se fac eforturi foarte mari din partea conducerii spitalului pentru a se achiziționa materiale sanitare de unică folosință, dar nu se găsesc pe piață sau prețurile sunt exorbitante. Prețurile la materialele sanitare au explodat, efectiv”.