CHIRIAC ȘI DR. NEACȘU: NU PUTEM SĂ VĂ SPUNEM DACĂ PÂNĂ ACUM A FOST TESTAT VREUN CADRU MEDICAL DIN SPITALUL JUDEȚEAN SAU DE LA UPU

„Nu putem să vă spunem dacă până acum a fost testat vreun cadru medical din Spitalul Județean. Nu putem să vă spunem dacă până acum  fost testat vreun cadrul medical de UPU” – sunt răspunsurile date ieri de directorul medical al Spitalului Județean, Alina Neacșu și președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, în cadrul unei conferințe de presă.

Ziariștii au întrebat de testarea privind o posibila infectare cu coronavirus a personalului de la UPU, în contextul în care o asistentă de la Stația de Ambulanță  fost depistată cu COVID-19, iar acea asistentă a fost la UPU, aducând pacienți.

Directorul Neacșu a declarat că „se testează, conform legii, cadrele medicale simptomatice” și că asta este tot ce poate spune, iar președintele Chiriac a adăugat: „Nu putem să vă dăm aceste răspunsuri,  e vorba de DSP, de acolo primiți răspunsurile”.

Întrebați dacă în opinia lor este necesară testarea medicilor, dr. Neacșu a spus: „Nu, eu nu pot să iau această decizie, eu respect legea”.

În ceea ce-l privește, Chiriac a  spus: „Da! Din punctul meu de vedere, primordial, trebuie testați cei care sunt în prima linie: medicii, asistentele și infirmierele. Personalul medical trebuie să fie sănătos, ca să poată trata viitorii pacienți de COVID 19. Din punctul meu de vedere, este primordial să ținem cadrele medicale sănătoase, în spital, ca să poată trata acești pacienți”.