DIRECTORUL MEDICAL AL SPITALULUI JUDEȚEAN BRĂILA: DOI MEDICI DIN SPITAL ȘI UNUL DE LA UPU ȘI-AU PREZENTAT DEMISIILE. TUTUROR OAMENILOR LE ESTE FRICĂ. FRICA SE GESTIONEAZĂ DIFERIT…

Directorul medical al Spitalului Județean Brăila, dr. Alina Neacșu, declară că până la această dată și-au prezentat demisia doi medici din spital și unul de la Unitatea de Primire Urgențe: „Sunt două demisii, dar sunt din partea medicilor pensionari. Din nefericire, sunt două demisii în sectoare vitale, în Anestezie Terapie Intensivă. Am făcut nenumărate solicitări la Ministerul Sănătății pentru medici rezidenți, așteptăm răspunsul.

Ieri s-au depus demisiile. Există și o demisie la UPU. Am ridicat această problemă în videoconferința de la Prefectură, cu ministrul secretar ce stat. Așteptăm răspuns, pentru că am înaintat documentele și către Departamentul pentru Situații de Urgență”.

Întrebată care este motivul acestor demisii, dr. Neacșu a spus: „Tuturor oamenilor le este frică. Frica se gestionează diferit. Noi, ca doctori, o gestionăm de obicei în alt context, o gestionăm în fața pacientului, dar în acest moment este o situație fără precedent, așa cum știți toți. În cazul celor doi doctori care și-au dat demisia trebuie să țineți cont că sunt pensionari, au peste 65 de ani, deci se înscriu în grupa de mare risc”.