DRAGOMIR: ÎN CAZURI EXTREME, ÎN CARE NUMARUL BOLNAVILOR DE COVID-19 VA FI FOARTE MARE ȘI NU VOR MAI FI LOCURI ÎN SPITALE, VOM CAZA ÎN HOTELURI PERSONALUL MEDICAL CONFIRMAT CU COVID-19, PERSOANE ASIMPTOMATICE

Consilierul municipal Bogdan Botea (PND) se așteaptă ca în perioada următoare, înaintea Paștelui, să se întoarcă acasă, în Brăila, mai multe persoane care vin din străinătate și ca atare, să fie nevoie de mai multe spații de carantinare.

Chiar dacă nu crede că Hotelul Sport este cea mai potrivită locație în acest sens – având în vedere că este în zona centrală a orașului –, Botea spune că este posibil ca acesta să nu aibă suficiente camere pentru numărul mare de persoane ce vor trebui cazate: „Cu ocazia Sărbătorilor de Paște s-ar putea să avem un val mai mare de persoane din străinătate, încât Hotelul Sport să fie insuficient pentru carantinarea acestora. Întrebarea este dacă nu ar trebui găsite mai multe locații de cazare decât un singur hotel, în mijlocul orașului. Deci practic vom fi nevoiți să căutăm locații în Lacu Sărat…”.

Primarul Marian Dragomir (PSD) a precizat în cadrul ședinței CLM Brăila că s-au transmis adrese către toate hotelurile din municipiul Brăila, pentru a afla disponibilitatea lor de a deveni centre de carantinare: „Există în continuare mai multe hoteluri în stațiunea Lacu Sărat în care sunt cazați cei care sunt  în carantină în momentul de față, dar noi trebuie să luăm măsuri, având în vedere că pot apare și alte situații, iar în hotelurile din Brăila va fi necesar la un moment dat – eu sper să nu se întâmple astfel de cazuri – să se cazeze și personalul medical care nu necesită internarea sau personal medico-sanitar care interacționează cu pacienții și care optează pentru o formă de cazare în afara domiciliului după programul de lucru sau personal medical confirmat cu COVID-19, persoane asimptomatice.

Deci noi trebuie să luăm aceste măsuri preventiv, gândindu-ne la viitor și nu pentru lucruri imediate, așa cum se poate înțelege. Dar este absolut necesar să facem acești pași acum, pentru a nu ajunge în situația în care să avem nevoie de astfel de spații și să fie prea târziu”.

Dragomir a precizat astăzi pentru MD Press că atunci când a vorbit despre cazarea în hoteluri a „personalui medical confirmat cu COVID-19, persoane asimptomatice”, s-a referit la situații extreme, în care vor fi foarte mulți bolnavi de COVID-19 în stare gravă și foarte gravă, iar spitalul nu va mai face față, astfel încât va fi nevoie ca personalul medical care va fi confirmat cu COVID-19, persoane asimptomatice, să fie găzduite în afara spitalului, dar nu în familie. „Personal, nu cred că se va ajunge în această situație extremă, însă este necesar să luăm în calcul toate variantele, să fim pregătiți pentru orice”, a mai spus edilul șef.