ISJ BRĂILA A DEPUS UN PROIECT PENTRU ACHIZIȚIONAREA A 160 DE TABLETE DESTINATE ELEVILOR CARE PROVIN DIN FAMILII CU POSIBILITĂȚI FINANCIARE REDUSE. SUNT VIZAȚI ELEVII DIN CLASELE A VII-A ȘI A VIII-A

Inspectoratul Școlar Județean Brăila a depus zilele trecute la Ministerul Educației și la Comisia Europeană un proiect ce vizează obtinerea unei finanțări europene pentru achiziționarea a 160 de tablete pentru elevii care provin din familii cu posibilități financiare reduse, astfel încât aceștia să aibă acces la activitățile și programele educaționale online.

Inspectorul școlar general al Brăilei, Viorel Botea, ne-a declarat astăzi că ISJ are confirmarea oficială că proiectul respectiv a fost primit de cele două instituții si va intra in procesul de evaluare: „Este vorba despre apelul pentru proiecte din domeniile sănătății, educației și sprijinului IMM în contextul COVID-19, lansat de Inițiativa Central Europeană, în cadrul căruia au fost alocate 600.000 euro pentru 3 domenii de intervenție: *Asistență medicală și telemedicină (MED); *Educație și învățare electronică/ învățare la distanță (EDU); *Suport pentru întreprinderi micro, mici și mijlocii (MSME). Finanțarea maximă pentru un proiect este de 40.000 euro.

În ceea ce privește proiectul nostru, acesta vizează achiziționarea a 160 de tablete pentru elevi care provin din familii cu o situație financiară precară, ce nu au nici laptopuri, tablete și nici măcar telefoane care să le permită accesul la internet și implicit, la activitățile educaționale online care se desfășoară în această perioadă. Am optat pentru localități în care este mai mare numărul acestor elevi: Mărașu, Frecăței, Tufești, Zăvoaia, Șuțu și Ulmu.  Precizez că ne-am orientat în primul rând către elevi din clasele VII-VIII. Tabletele sunt cu soft încorporat și stație wireless cu abonament gratuit pe 6 luni.

Finanțarea este rapidă, sunt proceduri mai rapide decât cele obișnuite. Aprobarea proiectului durează cel mult o lună.

În momentul de față, la nivelul județului Brăila sunt undeva la circa 2000 de elevi care nu au acces la internet. Dorim să achiziționăm acest prim lot de tablete, să le dăm copiilor, să vedem care va fi impactul, după care vom face rapid un proiect mult mai mare”.