JUDEȚUL BRĂILA, 30 APRILIE – 22 CAZURI CONFIRMATE POZITIV DE COVID-19 (DINTRE CARE 15 CAZURI VINDECATE), 163 PERSOANE ÎN IZOLARE ȘI 150 PERSOANE ÎN CARANTINĂ

O nouă zi cu diferențe între informarea făcută de Grupul de Comunicare Strategică (București) și cea făcută de Instituția Prefectului – Județul Brăila, în ceea ce privește numărul cazurilor confirmate de COVID-19 înregistrate în Brăila până la această dată. Dacă în raportarea Grupului de Comunicare Strategică figurează 23 de cazuri,  Instituția Prefectului – Județul Brăila informează că sunt doar 22.

Mai concret, Instituția Prefectului anunță că „astăzi, 30 aprilie, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 163 de persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu și 150 de persoane care se află în carantină instituționalizată.

Alte 5081 de persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 752 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată. De asemenea, conform raportării DSP Brăila, în prezent sunt 22 cazuri  confirmate pozitiv de COVID-19, dintre care 15 cazuri au fost declarate vindecate.

Polițiștii brăileni continuă să acționeze în sistem integrat alături de alături de jandarmi, polițiști de frontieră, militari, polițiști locali și alte forțe ale M.A.I. Aceștia sunt prezenți în teren pentru prevenirea și combaterea criminalității și pentru a se asigura că cetățenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare. Astfel, potrivit IPJ Brăila, în ultimele 24 de ore au fost executate 182 de misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.  S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor de deplasare în cazul a 836 de persoane și au fost supuse controalelor 59 de societăți comerciale pentru a se asigura suspendarea activității.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 134 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 255.000 de lei. Dintre sancțiunile contravenționale aplicate, 115 au fost pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în conformitate din Ordonanța Militară nr. 3/2020”.