JUDEȚUL BRĂILA, 8 APRILIE – 14 CAZURI CONFIRMATE POZITIV DE COVID-19, 1640 PERSOANE ÎN IZOLARE ȘI 448 PERSOANE ÎN CARANTINĂ INSTITUȚIONALIZATĂ

Astăzi, 8 aprilie, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică 1640 de persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu și 448 de persoane care se află în carantină instituționalizată. Alte 3.429 de persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 180 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată. De asemenea, conform raportării DSP Brăila, până  în prezent s-au înregistrat 14 cazuri confirmate pozitiv de COVID-19, din care 2 cazuri au fost declarate vindecate.

În ceea ce privește sancțiunile aplicate, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila informează că în ultimele 24 de ore au fost executate peste 25 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii Covid-19.
S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a 870 de persoane, în 647 de locații, și au fost supuse controalelor 72 de societăți comerciale, pentru a se asigura suspendarea activității. Astfel, în urma activităților desfășurate, au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 150.000 de lei. Dintre sancțiunile contravenționale aplicate, 51 au fost pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în conformitate din Ordonanța Militara nr. 3/2020.
De asemenea, polițiștii au depistat 2 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 22.000 de lei și au fost conduse într-un centru de carantină, pentru o perioadă de 14 zile.
Tot ieri, polițiștii au întocmit si un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și continuă cercetările față de un tânăr care a părăsit instituția de carantină, acesta fiind depistat la scurt timp și reintrodus în carantină pentru o nouă perioadă de 14 zile.
Precizăm că de la debutul epidemiei, polițiștii au aplicat 3.163 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 5.767.000 de lei, si au intocmit 4 dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.