MANAGERUL SAJ BRĂILA: MULȚUMESC TUTUROR CELOR CARE NE-AU AJUTAT – ȘI UNII CONTINUĂ SĂ NE CONTACTEZE, PENTRU A NE ÎNTREBA CE NE MAI TREBUIE. ORICE AJUTOR ESTE BINEVENIT

Managerul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Brăila, dr. Viorica Iuga, declară că luna trecută s-au făcut eforturi pentru achiziționarea echipamentelor necesare pentru personalul medical și de asemenea, s-a primit și ajutor din partea unor instituții naționale sau locale, în acest sens.

Ca atare, a precizat dr. Iuga, în prezent, SAJ are în stoc „circa 350 de echipamente de protecție individuală (combinezoane, protecție de încălțăminte, ochelari, măști adecvate, mănuși de protecție), dar și detergenți și dezinfectanți pentru mâini și pentru suprafețe, pentru că dezinfectăm atât persoanele, cât și ambulanțele după fiecare caz.

Am avut zile în care s-au folosit 30 de costume de protecție, am avut zile în care s-au folosit 2 costume.

Aș dori să mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat – și unii continuă să ne contacteze, pentru a ne întreba ce ne mai trebuie. Orice ajutor este binevenit.

De asemenea, aș vrea să mulțumesc tuturor colegilor mei, care fac eforturi mai mari că înainte, pentru că suntem și sub presiunea vremurilor și orice acum poate să fie considerat suspiciune. Nu mai poți să tușești, nu mai poți să strănuți, pentru că nu ți se mai urează << sănătate>>, ci se uită lumea chiorâș, pentru că s-ar putea să fii un pericol pentru cei din jurul tău.

Oricum, noi suntem pregătiți, suntem uniți. Asigurăm populația că noi o să răspundem totdeauna cu toată dăruirea și cu toata abnegația.

Pe de altă parte, rugăm insistent toți solicitanții Ambulanței care sună la 112 să ne transmită informații cât mai complete și mai corecte legate de motivele solicitării, dar și din punct de vedere epidemiologic, deci legătura cu suspiciunile de coronavirus, pentru că așa putem să-i ajutăm pe ei, dar să ne ajutăm și pe noi, ca salvatorii”.