PREȘEDINTELE CJ BRĂILA SE OFERĂ SĂ LE DEA CONSILIERILOR JUDEȚENI INFORMAȚII ÎN PRIVAT DESPRE NUMĂRUL CAZURILOR DE CORONAVIRUS DIN JUDEȚ, FIINDCĂ NU ARE VOIE SĂ LE DEA PUBLIC

Secretomania Guvernului PNL cu privire la numărul de cazuri de coronavirus de la nivelul fiecărui județ face să se ajungă la situații aberante, în care nici măcar consilierii județeni nu pot obține astfel de informații la modul oficial. Așadar, nu doar simplilor cetățeni li se refuză dreptul de a primi informații oficiale cu privire la numărul cazurilor de coronavirus existente la nivelul fiecărui județ, ci și consilierilor județeni.

Nu doar prefectul Brăilei „are interdicție” în a comunica informații cu privire la numărul bolnavilor de coronavirus înregistrați în județul nostru, ci și  președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD) are rețineri în a comunica aleșilor județeni astfel de informații.

Liberalul Danuț Lungu a solicitat ieri, în cadrul ședinței CJ Brăila, ca președintele Chiriac să dea câteva informații pe această temă, însă șeful CJ a declarat că nu îi poate informa pe consilierii județeni la modul public în legătură cu numărul bolnavilor de coronavirus din Spitalul Județean, fiindcă Guvernul a stabilit că singurul abilitat să comunice asemenea lucruri este Grupul de Comunicare Strategică (de la București).

Chiriac a precizat că este dispus să detalii în privat consilierilor, însă nu poate face asta la modul public, în sedința CJ: „Sunt pacienți tratați la Secția Boli infecțioase, nu sunt foarte mulți, sunt tratați cu pastile, deci nu este niciunul în stare gravă; sperăm ca situația să rămână așa, pentru că cu cât sunt mai puțini pacienți cu coronavirus în spital, cu atat putem să tratăm mai mulți, dacă vor veni noi cazuri.

Și noi suntem vectori de opinie publică, dar s-a stabilit de la nivel guvernamental că se va comunica doar prin acel Comitet Strategic și informațiile vor fi date doar de ei. După cum vedeți, nici eu nu pot să fac foarte multe afirmații referitoare la toate aceste lucruri, dar personal vi le pot da și eu zic să nu scape în spațiul public fake news-uri, astfel încât să ducă la o emulație asupra populației în sens rău.

Sunt informari o dată pe zi către Ministerul Sănătății referitor la situația bolanvilor, la situația fiecărui spital din țară, iar situația stocurilor este dată de două ori pe zi”.