PRIMĂRIA BRĂILA ÎNCEPE ASTĂZI DEZINFECTAREA SCĂRILOR DE BLOC ȘI A LIFTURILOR

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, anunță că Municipalitatea începe de astăzi dezinfectarea scărilor de bloc și a lifturilor, după ce în ultimele zile s-a făcut dezinfectarea unor  străzi din oraș.

Edilul șef a dat detalii despre această operațiune pe o rețea de socializare: „Începem DEZINFECTAREA SCĂRILOR DE BLOC ȘI LIFTURILOR.
Dezinfectia se va face cu Germacert Plus – biocid – solutie autorizată, mentionată în Registrul Național al Produselor Biocide pe site-ul Ministerului Sănătății.
Zonele dezinfectate nu se spală în următoarele 48 de ore de la aplicarea tratamentului.

În Municipiul Brăila avem peste 4.000 de scări de bloc; începem dezinfecția cu blocurile care concentrează o mare densitate de populație și continuăm în tot orașul.

JOI, 02.04.2020, la blocurile:
Viziru – D1, D2, D3, B1, B2, B2
Vidin – 5, 18
Blocuri turn – Plantelor, Independenței, C Galați, Cinema Central
VINERI – 03.04.2020, la blocurile:
Viziru – A1, A2, A3, A4, A5, A9, A10, C1, E1, E2, E3, E4, D4
Barieră – 23,24,24A, 25A, 25B, A1, A1bis, A2, A56, A56bis, 15

Sambata, duminica, luni, marti, miercuri, etc vom continua ………… până vom dezinfecta toate blocurile.
Informarea se va face prin afișe la scările de bloc și/sau contactarea administratorilor

Scările de bloc sunt proprietate privată, ce apartine proprietarilor apartamentelor, dar prin Ordonanța Militară nr. 4/2020, primăriile au primit obligația de a interveni pe domeniul privat.
Vom dezinfecta folosind exclusiv fondurile Primăriei Municipiului Brăila. Sumele sunt mari, dar în aceste momente trebuie să punem sănătatea populației pe primul plan.

Vom face la începutul săptămânii viitoare prima rectificare de buget. SUMELE INCLUSE ÎN: FONDUL DE REZERVĂ ȘI ACTIVITĂȚILE CULTURALE vor fi direcționate pentru ACHIZIȚIA DE INSTALAȚII ȘI MATERIALE DE DEZINFECȚIE.
După rectificare vom organiza licitatie publică pentru achizitia substanțelor dezinfectante ce vor fi amplasate în scările blocului.
Vă rog să ne sprijiniți. pentru a nu fi furate sau distruse. Mulțumesc.
Licitatia se va face cu TRANSPARENȚĂ MAXIMĂ, prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice și se va anunța în presa locala, pe site-ul Primăriei, dar și pe pagina de facebook. O să vă rugăm să ne ajutați cu furnizori serioși, pe care să-i convingeți să se înscrie în S.E.A.P. și să aplice, pentru a cumpăra produsele cât mai ieftin.

În paralel, în această perioadă, vă puteți implica pentru a crește siguranța locatarilor, dar și pe a dvs, dezinfectând scara blocului, liftul, mânerul ușii și vă mulțumesc anticipat pentru implicare”.