V. BOTEA: ACTIVITĂȚILE CARE SE VOR DESFĂȘURA ÎN PERIOADA 2-12 IUNIE LA CLASĂ NU SUNT OBLIGATORII. DACĂ SUNT ELEVI CARE DIN DIVERSE MOTIVE NU DORESC SAU NU POT SĂ PARTICIPE LA ELE, PREGĂTIREA VA CONTINUA ÎN MEDIUL ONLINE

În principiu, în perioada 2-12 iunie, elevii de la clasele a VIII-a și a XII-a vor reveni la școală, pentru activități de recapitulare și evaluare care vizează strict materiile la care elevii vor da examenele naționale. Cursurile respective se vor face cu respectarea regulilor de distanțare socială. Este ceea ce spune inspectorul școlar general al Brăilei, Viorel Botea, care a precizat însă că „acesta este varianta pe care o avem în vedere acum, având în vedere la situația actuală cu privire la pandemia de coronoavirus. În funcție de ceea ce se va întâmpla în continuare , de evoluția pandemiei, este posibil să intervină niște schimbări”.

Prof. Botea a ținut să sublinieze că activitățile la clasă se vor organiza doar pentru cele câteva materii de examen, așa încât numărul orelor petrecute la școală va fi mult mai mic decât în mod obișnuit, ideea fiind ca elevii și profesorii să fie cât mai bine protejați: „Precizez de la bun început că aceste activități școlare la clasă nu sunt obligatorii. Elevii vor veni numai pentru activități de evaluare și de recapitulare, după un program bine stabilit la nivelul instituției de învățământ, cu respectarea tuturor condițiilor de distanțare socială. Pentru celelalte materii activitățile școlare se vor desfășura în continuare online.

La ce mă refer când spun că activitățile amintite «nu sunt obligatorii»: toate școlile vor organiza aceste activități la clasă, însă dacă sunt elevi care din diverse motive nu doresc sau nu pot să participe la ele, pregătirea va continua în mediul online. Noi, ISJ, vom primi în perioada imediat următoare instrucțiuni cu privire la organizarea activităților respective. Elevii de la clasă vor fi împărțiți în mai multe grupe, care vor lucra separat, în așa fel încât să se păstreze distanțarea socială și toate condițiile igienico-sanitare adecvate situației în care ne aflăm”.