V. BOTEA, UN POSIBIL SCENARIU PENTRU RELUAREA CURSURILOR LA CLASĂ: FIECARE CLASĂ VA FI ÎMPĂRȚITĂ ÎN 2 SAU 3 GRUPE, CARE VOR FACE ORE SEPARAT. PENTRU OBIECTELE DE EXAMEN RECAPITULAREA MATERIEI SE VA FACE LA CLASĂ, IAR ÎN REST SE POATE LUCRA ÎN CONTINUARE ONLINE

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Brăila, Viorel Botea, declară că unul dintre scenariile care se iau în calcul la nivelul Ministerului Educației și Cercetării este acela ca reluarea cursurilor în forma clasică, în sala de clasă, să se întâmple după data de 15 mai, în funcție de modul în care va evolua pandemia de coronavirus. Botea spune că sunt luate în calcul mai multe scenarii cu privire la modul în care s-ar putea desfășura lucrurile în acest domeniu, însă cel menționat este „unul dintre scenariile cele mai plauzibile”.

Inspectorul școlar general al Brăilei a mai precizat că se ia în calcul o reluarea treptată a cursurilor, începând cu elevii claselor terminale, care au de dat examene în această vară: „Procesul de reîncepere a școlii se va face treptat și gradual, după data de 15.05.2020, în funcție de evoluția pandemiei. Mai întâi, vor relua cursurile clasele a VIII-a și a XII-a. Fiecare clasă va fi împărțită în 2 sau 3 grupe (astfel încât să fie păstrată distanța socială) care vor face ore separat, fiecare grupă având un orar echilibrat. Pentru obiectele de examen, recapitularea materiei se va face la clasă, iar pentru celelalte obiecte finalizarea situației școlare se poate face în continuare online, astfel încât elevii să nu stea un număr mare de ore la școală.

Clasele care nu susțin examen în acest an școlar vor continua activitatea online și vor relua treptat cursurile, în funcție de evoluția pandemiei. O atenție deosebită se va acorda elevilor din învățământul  preșcolar și primar, pentru care se va decide dacă vor relua cursurile.

Lucrările scrise semestriale se vor desfășura după o procedură stabilită de Ministerul Educației și Cercetării în perioada următoare. Media semestrului al II-lea se poate încheia cu minimum 2 note și, eventual, nota din lucrarea scrisă”.