1000 DE PROFESORI BRĂILENI PARTICIPĂ DE ASTĂZI LA UN CURS DE FORMARE PENTRU PLATFORME ONLINE. EI ÎNVAȚĂ CUM SĂ FOLOSEASCĂ ÎNTR-UN MOD CÂT MAI EFICIENT ACESTE PLATFORME, PENTRU A ȚINE CURSURI ONLINE

1000 de profesori brăileni au început astăzi un curs în cadrul căruia vor fi instruiți cum să lucreze pe platformele online.

Inspectorul școlar general al județului, Viorel Botea, declară că s-a luat decizia organizării acestui curs ca urmare a faptului că experiența ultimelor luni a arătat că este necesar ca dascălii să fie pregătiți să desfășoare cursurile online în cazul unor situații de criză, în care activitatea didactică nu se poate desfășura la clasă, față în față cu elevul: „Noi, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean, am avut această inițiativă în premieră. Chiar astăzi, în videoconferință, doamna ministru Anisie a anunțat că se va face acest lucru și la nivel național din luna iulie, după finalizarea exmenelor, însă noi, la Brăila, deja ne-am apucat de lucru.

1000 de profesori vor participa la un curs de formare pentru platforme online – mai concret,  ei vor învăța cum să lucreze cu elevii pe diverse platforme folosite în prezent pentru cursurile online. Sunt profesorii care și-au manifestat disponibilitatea pentru acest lucru, nu am refuzat pe nimeni. Și discutăm despre 1000 de profesori, în contexul în care la nivelul județului avem circa 4500 de profesori.

Cursul se desfășoară cu profesorii de informatică, sub egida ISJ și a Casei Corpului Didactic și este gratuit. A început de astăzi și se va desfăsura pe parcursul acestei săptămâni, timp de 8 ore, iar profesorii vor învăța tot ce trebuie pentru a putea lucra cât mai bine pe platformele respective. Am decis să facem instruirea acum pentru că este o perioadă nu foarte încărcată, în care nu avem examene”.