BOBOC: CÂND TE GÂNDEȘTI CĂ POȚI AVEA ȘI TU NEVOIE DE SPRIJIN, AR TREBUI SĂ FII MAI REZERVAT ÎN A FACE DECLARAȚII PRIVIND REFUZUL DE A PRIMI PACIENȚI DIN ALTE JUDEȚE, PENTRU CĂ NU ȘTII CE ÎȚI OFERĂ VIITORUL CU ACEST CORONAVIRUS

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, nu este de acord cu poziția președintelui CJ, Iulian Chiriac (PSD) și a primarului municipiului, Marian Dragomir (PSD),  care s-au declarat zilele trecute împotriva transferului celor 20 de pacienți cu COVID-19 din Vrancea, la Spitalul Județean Brăila.

Prefectul a afirmat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că „transferul pacienților a fost un subiect foarte fierbinte” și de aceea, personal, „a încercat să rămână cât se poate de echilibrat”.

Boboc spune că în ciuda faptului că deocamdată, în județul nostru nu am avut mari probleme pe perioada pandemiei și că până acum avem un număr mic de cazuri de COVID-19, nu putem ști ce se va întâmpla în continuare și când vom avea nevoie de ajutor din partea altor județe, pe tema coronavirusului: „Sigur că nimeni nu-și dorește așa ceva, ideea e să ții lucrurile sub control, dar să ne gândim că specialiștii vorbesc de existența unui al doilea val. De unde știm cum va arăta al doilea val pentru noi și pentru alte județe? Nu avem de unde să știm, cum nici la începutul acestei crize nu aveam de unde să știm.

Mai e încă ceva: cu toții în această criză am făcut apel la solidaritate, responsabilitate, să ne alăturăm, să sprijinim, să ajutăm și așa mai departe. Când te gândești că poți avea și tu nevoie de sprijin, cel puțin în spațiul public și cel puțin cei care au puterea, prin poziția pe care o ocupă, să transmită niște mesaje, ar trebui să fie mai rezervați, pentru că nu știi ce îți oferă viitorul cu acest virus care este absolut imprevizibil. Din acest motiv eu am avut o altă atitudine”.

Declarația integrală a prefectului pe această temă o puteți urmări aici: