BOBOC, DESPRE REZULTATELE ANCHETEI PRIVIND ULTIMELE 4 CAZURI CONFIRMATE CU COVID-19: UN MINIM ACT DE RESPONSABILITATE DIN PARTEA CONDUCERII DIRECȚIEI STRATEGII PUTEA DUCE LA O GESTIONARE MAI EFICIENTĂ A SITUAȚIEI. ACEST MINIM ACT DE RESPONSABILITATE ÎI PUTEA APARȚINE ȘI PRIMARULUI DRAGOMIR

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, a anunțat în urmă cu câteva minute care este rezultatul anchetei făcute în cazul celor patru angajați ai Direcției Strategii din cadrul Primăriei municipiului, care au fost confirmați cu COVID-19.

Boboc a precizat că rezultatele preliminare ale anchetei epidemiologice efectuate la Directia de Strategii arată astfel: „17 persoane au fost izolate la domiciliu, împreună cu familiile. Au fost recoltate inițial probe de la 5 pacienți, 4 având rezultat pozitiv, iar unul negativ. Ca urmare a confirmării in cazul primilor patru, au mai fost recoltate alte trei probe, ale căror rezultate vor fi comunicate în cursul zilei de astăzi. În funcție de rezultate, se vor stabili urmatoarele măsuri.

De cealaltă parte, un minim act de responsabilitate din partea conducerii Direcției putea duce la o gestionare mai eficientă a situației.

Acest minim act de responsabilitate îi putea aparține și primarului Marian Dragomir, care ar fi putut informa autoritățile abilitate, cunoscând foarte bine prevederile legale si faptul că nu avea nici competența, nici calitatea de a recomanda măsuri în astfel de cazuri. Primarul Marian Dragomir avea, în schimb, datoria de a comunica situația autorităților, fiind conducătorul instituției. Din păcate, a ales să comunice prin canale neoficiale!

Era foarte posibil să avem mai puține cazuri dacă s-ar fi luat mai devreme măsurile deja cunoscute, care aparțin specialiștilor. De două luni și jumătate, au tot fost luate astfel de măsuri și rezultatele s-au dovedit a fi foarte bune, după cum știți! De ce ar vrea cineva să schimbe ceva ce funcționează?!

Ancheta se va încheia sau va continua în funcție de ultimele rezultate”.

Potrivit lui Boboc, astăzi sunt internați în spital 8 pacienți, de la începutul pandemiei la nivelul județului Brăila fiind înregistrate 30 de persoane confirmate cu COVID-19.