BOTEA: SUSȚIN INIȚIATIVA ÎPS CASIAN CRĂCIUN ȘI SUNT CONVINS CĂ VOR FI ȘI ALȚI COLEGI PROFESORI CARE SE VOR ALĂTURA ACESTUI DEMERS

Inspectorul școlar general al Brăilei, Viorel Botea, susține inițiativa arhiepiscopului Dunării de Jos, Casian Crăciun, care a trimis adrese prin care a solicitat unor profesori din județele Brăila și Galați să ajute absolvenții de liceu și de seminar care vor susține în această vară Bacalaureatul.

De asemenea, pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Dunării de Jos este transmis mesajul: „Prin aceste semne, vă rugăm, stimate cadre didactice, să formăm o echipă de voluntari pentru sprijinirea bravilor noştri tineri, în prag de bacalaureat, atât la Brăila, cât și la Galați”.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Brăila a declarat: „Cunosc acest demers, întrucât atât Inaltpreasfinția Sa, cât și domnul profesor Mortu m-au invitat să particip la el. Sunt perfect de acord și în următoarea perioadă sunt convins că vor fi și alți colegi care se vor alătura acestei inițiative. Este o inițiativă benefică, ce vine în sprijinul elevilor, iar noi, profesorii, suntem dispuși să facem tot ce este posibil pentru a reduce problemele provocate de această pandemie de coronovirus, în ceea ce privește pregătirea elevilor – în special a celor care dau examene în această vară”.