CHIRIAC, DESPRE BOBOC: EL NU ESTE PREFECTUL JUDEȚULUI BRĂILA, CI S-A OCUPAT DE ALTCEVA, TRANSFORMÂND PREFECTURA ÎN PUNCT DE LUCRU AL ORGANIZAȚIEI PNL BRĂILA

„Normal că n-a avut nimic important să-mi spună, dacă el nu este prefectul județului Brăila, nu s-a ocupat de aceste lucruri, ci s-a ocupat de altceva, transformând Prefectura județului Brăila în punct de lucru al organizației PNL Brăila…” – este comentariul președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac (PSD), la recentele declarații făcute de prefectul Cătălin Boboc pe acestă temă.

Mai concret, Chiriac a afirmat în urmă cu câteva zile că de la începutul pandemiei de coronavirus, timp de 6 săptămâni, el nu a discutat deloc nici față în față, nici telefonic, cu prefectul județului, deși Boboc este președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, iar Chiriac este vicepreședintele acestui comitet. Președintele CJ a spus că singura comunicare pe care a avut-o în tot acest timp cu prefectul este un schimb de SMS-uri, într-una din zile și l-a acuzat pe Boboc că vrea să fie unicul șef în acest județ.

În replică, prefectul a declarat că n-a discutat nimic în cele 6 săptămâni cu Chiriac pentru că „n-a avut nimic important să-i comunice” și că dacă președintele CJ avea ceva de vorbit cu el, putea să-l caute, fiindcă ușa biroului său este mereu deschisă.

„Nu mi se pare normal să nu discutăm. Nu am fost chemat niciodată la discuții; a considerat că dumnealui deține controlul suprem. După o lună și jumătate am avut un schimb de SMS-uri, atunci când a fost vorba de transferul pacienților de COVID-19 din Vrancea la Spitalul Județean Brăila, când i-am spus că nu este corect”, a mai spus Chiriac ieri, în cadrul unei conferințe de presă.