CHIRIAC, DESPRE PREFECTUL BOBOC: DACĂ NU E MULȚUMIT DE CONDUCEREA SPITALULUI JUDEȚEAN, SĂ O DEMITĂ! MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, PREFECTUL, SĂ O DEMITĂ, CĂ AU PIXUL ÎN MÂNĂ! ȘI POATE ARE VREUN VERIȘOR CA SĂ ÎL PUNĂ MANAGER DE SPITAL, CUM S-A ÎNTÂMPLAT LA FOCȘANI!

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, declară că dacă prefectul Cătălin Boboc, în particular, dar și liberalii, în general, vor să demită conducerea Spitalului Județean, n-au decât să o facă, dat fiind că sunt la guvernare și au puterea să facă asta.

Chiriac s-a săturat ca prefectul Boboc și liberalii să tot ceară demiterea managerului Spitalului Județean, Delia Râșnoveanu, și le sugerează ca dacă tot vor să o demită, să treacă la fapte: „Dacă tot nu este mulțumit de conducerea Spitalului Județean, să o demită!

Spitalele sunt în coordonarea Ministerului Sănătății; nu-l oprește nimic pe domnul prefect să demită conducerea spitalului, dacă e nemulțumit de ea. Dar văd că n-o face; doar face declarații. Să o demită, frate, dacă nu sunt mulțumiți de actuala conducere! Ministrul Sănătății, prefectul, să o demită, că au pixul în mână! Cum s-a făcut la Suceava, cum s-a făcut la Focșani… Și poate are vreo verișoară sau vreun verișor ca să îl pună manager de spital, cum s-a întâmplat la Focșani!

Nu este posibil să se comporte în felul ăsta!

Ei nu știu decât să ceară demisia mangerului Spitalului Județean. Îi reproșează liberalii managerului spitalului că «a refuzat ca Spitalul Județean Brăila să primească un aparat de testare PCR-Real Time cu bani de la Ministerul Sănătății și nu a trimis documentele necesare, nici măcar o solicitare în acest sens». Păi a fost trimisă adresa către Ministerul Sănătății la începutul pandemiei!

Nu este adminsibil așa ceva! Eu am fost secretar de stat în Ministerul Sănătății și știu că ministrul avea un consilier care verifica toate mailurile care veneau pe adresa sa și le răspundea. Au trecut apropae 60 de zile și noi nu am primit un răspuns la mailul pe care l-am trimis, pe această temă. Iar doamna Ioniță era consilierul ministrului Sănătății parcă…   Despre ce vorbim?!”.