CHIRIAC: MANDATUL MANAGERULUI RÂȘNOVEANU SE ÎNCHEIE ÎN SEPTEMBRIE. AR FI BINE CA URMĂTORUL MANAGER AL SPITALULUI JUDEȚEAN SĂ NU MAI AIBĂ COLORATURĂ POLITICĂ

„Punctul slab al managerului Spitalului Județean Brăila, Delia Râșnoveanu, este comunicarea; un manager ar trebui să comunice mult mai bine. În rest, ca manager și-a făcut pe deplin datoria în ultimele luni“ – este, pe scurt, opinia președintelui CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), ce a fost întrebat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, care consideră că sunt lucrurile mai puțin bune și care sunt lucrurile bune pe care le-a făcut managerul Râșnoveanu în ultimele două luni și jumătate, în care ne-am confruntat cu criza coronavirusului.

„ În ceea ce privește strict profesional, ca și manager, ca și medic, eu zic că și-a făcut pe deplin datoria, atât timp cât circuitele au fost respectate, cât n-am avut foarte multe cadre medicale infectate, chiar dacă a fost o asistentă de la ATI. Eu zic că lucrurile au fost ținute sub control și că ne-am descurcat foarte bine și se văd rezultatele”, a mai afirmat șeful CJ.

Întrebat ce notă i-a da Deliei Râșnoveanu (PSD) pentru activitatea din ultimele luni, acesta a spus: „Eu aș da o notă spitalului, efectiv, pentru că nu e vorba de un om și nu poți face singur toate lucrurile astea. Eu aș da nota 9 pentru tot ce înseamnă spital; s-au mișcat foarte bine”.

În contextul în care în luna septembrie expiră mandatul de manager al Deliei Râșnoveanu, l-am întrebat pe Chiriac dacă în opinia sa, având în vedere activitate acesteia în cei aproape 4 ani, ar merita un nou mandat.

Președintele CJ a răspuns: „E vorba de dorința dânsei. Eu vă spun că decizia mea este de a scoate din nou postul la concurs și așteptăm și alte persoane care doresc managementul spitalului. Nu am vorbit cu ea despre un nou mandat. Am avut alte priorități”.

Întrebat ce părere are despre varianta ca actulul director medical, dr. Alina Neacșu, să preia managementul Spitalului Județean, Chiriac a spus: „Alina Neacșu își dorește mandatul de manager? Nu am auzit-o niciodată. Dacă își dorește doamna Alina Neacșu, o așteptăm cu proiectul de management pentru concurs. Mai sunt și alți medici în Spitalul Județean care pot fi manageri buni, dar nu-și asumă (aceasta funcție – n.r.). Și eu vă spun că și la primul mandat al Deliei Râșnoveanu, veneau cu proiectele la concurs, dacă își doreau”.

Cât privește faptul că este posibil să se fi prezentat și alți candidați la concursul respectiv, dacă nu ar fi existat suspiciuni cu privire la influența politicului, șeful județului a comentat: „Ar fi bine – și este părerea mea personală – ca următorul manager al Spitalului Județean să nu mai aibă coloratură politică și să putem să discutăm strict despre actul medical”.

Mai multe detalii pe acest subiect aici: