CIRCA 4.300 DE ELEVI BRĂILENI DE CLASA A VIII-A ȘI A XII-A ȘI-AU ANUNȚAT INTENȚIA DE A PARTICIPA LA ORELE DE PREGĂTIRE CE SE VOR DESFĂȘURA ÎN ȘCOLI, ÎN PERIOADA 2-12 IUNIE

Peste 80% dintre elevii brăileni din clasele a VIII-a și a XII-a vor să participe la cursurile de pregătire care se vor desfășura în școli, în perioada 2-12 iunie. Unitățile de învățământ au deja lista elevilor care vor veni la aceste cursuri, astfel încât au pregătit un număr suficient de săli de clasă pentru ca totul să se desfășoare în condiții de siguranță pentru copii și cadrele didactice.

Inspectorul școlar general al Brăilei, Viorel Botea, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că 4.342 de elevi de clasa a VIII-a și a XII-a și-au anunțat intenția de a participa la orele ținute la clasă, în condițiile în care în acest an școlar au fost înscriși în clasa a VIII-a circa 2.900 de elevi, iar în clasa a XII-a 2.400 de elevi.

Botea a anunțat și măsurile ce au fost luate până acum, pentru ca activitățile didactice ce vor avea loc în școli să se desfășoare în cele mai bune condiții, având în vedere criza coronavirusului: ”Am trimis către Ministerul Educației și Direcția de Sănătate Publică (DSP) numărul de elevi care vor participa la activitățile educative în perioada 2-12 iunie. În perioada anterioară, ISJ Brăila a transmis tuturor unităților de învățământ din municipiu și județ ordinul comun al Ministerului Educației, respectiv al și Ministerului Sănătății, privind situația pandemică. Toate unitățile școlare și-au întocmit propria procedură și au transmis tuturor persoanelor – elevi, personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic – care vor participa  la pregătirea pentru examenele naționale, informațiile necesare. De asemenea, s-a trimis către Direcția de Sănătate Publică lista cu toate persoanele care participă la aceste actuivități, pentru că în acest mod eliminăm eventualele persoane care în momentul de față sunt în baza de date a DSP că ar fi infectate, că ar fi în carantină sau în orice altă situție care ar afecta sănătatea copiilor.

Am trimis Primăriei Municipiului Brăila și primăriilor din unitățile administrativ teritoriale solicitarea de a finanța necesarul de materiale dezinfectante, termometre, etc, pentru pregătirea examenelor naționale.

Am solicitat tuturor unităților administrativ teritoriale să sprijine pregătirile pentru reînceperea cursurilor pentru pregătirea elevilor de clasa a VIII-a și clasa a XII-a”.

De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean a transmis adrese către Serviciul Public de Asistență Medicală și Administrare a Creșelor Brăila și către DSP, solicitând să se asigure, începând din 2 iunie, câte un cadru medical în fiecare unitate de învățământ din municipiu și județ.

Viorel Botea a mai precizat că au fost informați toți directorii unităților de învățământ care sunt măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu Sars-Cov-2 care trebuie respectate pe perioada în care se vor ține aceste cursuri de pregătire.