CONSILIERUL CHIRSANOV: NE TREBUIE UN PROGRAM GUVERNAMENTAL PENTRU CA TOATE ȘCOLILE DIN ROMÂNIA SĂ BENEFICIEZE DE CALCULATOARE NOI

Consilierul județean Mihai Chirsanov (PSD) este de părere că dincolo de preocuparea autorităților naționale și locale pentru achiziționarea de tablete destinate elevilor care nu au posibilitatea să participle la activitățile școlare online, ar fi de dorit ca aceste autorități să investească și în dotarea școlilor cu calculatoare moderne.

Profesorul Chirsanov a declarat în ședința de ieri a CJ Brăila că cele mai multe unități de învățământ din România au calculatoare din 2006, care sunt complet depășite: „Știu că pe data de 15 aprilie, Senatul României a votat completarea legii cu prevederea privind predarea cursurilor online, deci s-a creat cadrul legislativ pentru activitățile online.

Noi am primit niște instrucțiuni în care se spune cam așa: «Inspectoratele școlare colaborează cu autoritățile administrației publice județene și locale, în vederea asigurării echipamentelor informatice și a conectării la internet a unităților de învățământ».

Eu cred că a venit timpul ca toate școlile românești să împrospăteze baza materială a calculatoarelor, pentru că noi, majoritatea, am rămas la nivelul anului 2006, când în urmă unei greve generale, toate școlile din România au primit calculatoare noi – bune la vremea respectivă, dar care sunt complet depășite acum. Ne trebuie un program guvernamental pentru ca toate școlile din România să beneficieze de calculatoare noi”.