DIRECTORUL COLEGIULUI „MURGOCI”: DIN CEI 181 DE ELEVI CARE VOR DA BACALAUREATUL, LA ORELE DE PREGĂTIRE DE LA ȘCOALĂ VOR VENI 110. DOUĂ CLASE NU AU DORIT SĂ VINĂ LA ACESTE CURSURI

„În perioada 2-12 iunie vom avea la cursuri circa 140 de elevi, iar restul fac activități online și ne-am organizat în așa fel, încât vor fi 10 elevi într-o sală de clasă” – este ceea ce a declarat astăzi Mihaela Florina Giurcă, directorul Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”.

Colegiul amintit a fost una dintre instituțiile de învățământ din municipiu vizitate astăzi de prefectul Brăilei, Cătălin Boboc și inspectorul școlar general al județului, Viorel Botea, care au dorit să verifice modul în care sunt pregătite școlile pentru cursurile care se vor face în perioada 2-12 iunie, cu elevii de clasa a VIII-a și a XII-a ce vor da în această vară examenele de Evaluare Națională, respectiv Bacalaureat.

Prof. Giurcă a precizat că au fost stabilite și marcate circuite clare pe care le vor parcurge elevii de la intrarea în colegiu și până la ieșire, astfel încât să se asigure distanța socială impusă pentru prevenirea infectării cu coronavirus: „La Evaluarea Națională noi avem 32 de elevi și toți și-au manifestat dorința să participe la orele de pregătire, iar din cei 181 de elevi care vor da Bacalaureatul, la orele de pregătire vor veni 110. Sunt două clase care nu au dorit să vină la aceste cursuri.

Unii dintre părinți i-au contactat pe domnii diriginți, iar părinții care au simțit că e nesiguranță în școală sau din alte motive, au făcut un document scris, ca să nu fie nicio problemă, adică să nu ne trezim cu elevi care spun că nu au fost anunțați de aceste ore de pregătire. Oricum, acești elevi fac în continuare ore online cu profesorii”.

Potrivit directorului Giurcă, în perioada suspendării cursurilor, toți elevii colegiului au participat la activitățile online, singura problemă fiind cu un profesor care nu avea un laptop cu care să potă lucra, însă acesta a primit unul de la unitatea de învățământ, pe bază de proces verbal, astfel încât să poată desfășura activitățile cu elevii în condiții bune.

Întrebată ce se pierde, din cauza faptului că s-au suspendat cursurile și s-a lucrat doar online, Mihaela Giurcă a spus: „Apropierea de copii. Mie îmi este dor de copii, sincer. Eu acum predau și la gimnaziu, și la liceu.Elevul de liceu e un pic mai lejer, așa, în schimb cei mici, când îi aud pe zoom că plâng că vor la școală, mă impresionează. Dar asta e, le-am explicat că important este să fie sănătoși. Ne vedem în toamnă. Sper…”.