ÎN LUNA APRILIE 2020 AJOFM BRĂILA A EFECTUAT PLĂŢI ÎN SUMĂ TOTALĂ DE 2.661.302 LEI, PENTRU UN NUMĂR DE 4549 SALARIAŢI AFLAȚI ÎN ȘOMAJ TEHNIC

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Brăila anunță că în luna aprilie 2020 a efectuat plăţi în sumă totală de 2.661.302 lei, pentru cereri transmise de 696 angajatori cu sediul social în judeţul Brăila, pentru un număr de 4549 salariaţi aflați în șomaj tehnic. Menţionăm faptul că cererile formulate în luna aprilie 2020 cuprind perioadele de suspendare, potrivit Legii nr. 53 – Codul Muncii, art.52, alin 1, lit (c), din cursul lunii martie 2020.

Într-un comunicat dat publicității, AJOFM Brăila reamintește celor interesați că „documentele necesare pentru obținerea șomajului tehnic se transmit prin Registratura electronică pusă la dispoziție de Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, https://aici.gov.ro/home.

Transmiterea documentelor prin Registratura electronică va asigura procesarea mai rapidă a documentelor, o evidență mai bună a actelor transmise și va facilita accesul la formularele ce trebuie completate.

De asemenea, cererile vor fi editate în format inteligent, pentru a ajuta angajatorii să calculeze indemnizația solicitată și vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numărul contului bancar, CNP, etc.

Plata din bugetul asigurărilor pentru şomaj a indemnizaţiilor prevăzute la art. XI alin. (1), din OUG 30/2002, cu modificarile si ccompletarile ulterioare, se face în cel mult 15 zile de la depunerea documentelor de către angajator.

Plata indemnizaţiei prevăzute la art. XI alin. (1), din OUG nr.30/2020, cu modificările şi completările ulterioare, se efectuează salariatului în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la primirea de către angajator a sumelor”.

Precizăm că după ce zile la rând, aplicația respectivă nu a putut fi accesată, acum ea poate fi folosită de angajatorii care doresc să depună documentele amintite.