ÎNDRUMĂRI OFICIALE PENTRU ANGAJATORI: PENTRU OBȚINEREA ȘOMAJULUI TEHNIC, DEPUNEȚI DOCUMENTE PRINTR-O APLICAȚIE CARE NU FUNCȚIONEAZĂ

Nemulțumiri în rândul angajatorilor care în această  perioada de criză încearcă să facă demersurile necesare în vederea depunerii documentelor pentru obținerea șomajului tehnic pentru angajații lor. Aplicația către care au fost îndrumați oficial pentru acest lucru nu funcționează, deși ar fi trebuit să fie operațională din data de 1 mai.

Mai mulți angajatori din Brăila se plâng că din data de 1 mai, zi de zi, au încercat să intre pe acestă aplicație ca să depună documentele respctive, însă nu pot face acest lucru, fiindcă platforma respectivă este „în mentenanță programată”.

Amintim că începând din data de 1 mai 2020, documentele pentru obținerea șomajului tehnic se depun prin aplicația aici.gov.ro .

Potrivit unui comunicat transmis zilele trecute de AJOFM Brăila, „documentele necesare pentru obținerea șomajului tehnic, vor fi transmise, începând de vineri, 1 mai 2020, prin Registratura electronică pusă la dispoziție de Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, https://aici.gov.ro/home.

Transmiterea documentelor prin Registratura electronică va asigura procesarea mai rapidă a documentelor, o evidență mai bună a actelor transmise și va facilita accesul la formularele ce trebuie completate.

De asemenea, cererile vor fi editate în format inteligent pentru a ajuta angajatorii să calculeze indemnizația solicitată și vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numărul contului bancar, CNP, etc.

Menționăm că prin aplicația aici.gov.ro vor fi transmise atât documentele pentru plățile făcute prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), cât și pentru cele care sunt gestionate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS)”.

La accesarea link-ului respectiv, angajatorii au parte de o surpriză: „Mentenanță programată. Ne bucurăm că platforma noastră a devenit foarte populară într-un timp foarte scurt! Ne dorim că experiență dumneavoastră de utilizare să fie cât mai plăcută, prin urmare lucrăm constant la optimizarea sistemului”.

Experiență de utilizare plăcută, când nu poți utiliza aplicația?!