IORDACHE: DĂM UN MILION DE LEI PENTRU REABILITAREA UNUI KILOMETRU DE DRUM ȘI NU ESTE NORMAL

„Înainte să dăm bani pentru repararea drumului către Blasova ar trebui să  vedem cine l-a stricat” – este opinia consilierului județean Ștefan Cătălin Iordache (PND). El a făcut acest comentariu la cea mai recentă ședință CJ Brăila, în cadrul căreia s-a dicutat despre modificarea unei Hotărâri CJ vizând aprobarea DALI (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitare DC 59, DJ 212A – Blasova, km 0 – Km 11”.

Este vorba despre o investiție în valoare totală de 19.576.731, 49 lei (inclusiv TVA), durata de realizare fiind de 20 luni, din care 2 luni proiectarea și 18 luni execuția lucrărilor.

Iordache a declarat: „Este a nu știu câta oară când reparăm acest drum. Vă rog să luați în calcul montarea unor dispozitive care să limiteze înălțimea de circulație. Am mai discutat asta, dar n-a ascultat nimeni. Iată că acum dăm 1 milion lei/km, adică 10 miliarde lei vechi /km – că atât costă, din ce scrie în hârtii – și nu este normal, pentru că: 1. activitatea de la Blasova nu necesită folosirea unor mașini foarte mari, că nu se duce lumea la pescuit cu TIR-ul; 2.drumul e folosit de cei care execută lucrări agricole în zonă. Sunt mai multe firme care desfăsoară lucrări agricole în zonă. Eu cred că ar trebui să le punem că plătească, mai ales că au de unde să plătească. Înainte de a cheltui banii ar trebui făcută o anchetă cu privire la cine a stricat drumul ăla, pentru că drumul a fost stricat de cineva, nu s-a stricat singur.

Prin urmare, eu cred că ar trebui să renunțăm deocamdată la alocarea de fonduri pentru repararea drumului – mai ales că nu circulă nimeni pe el acum, pentru că nu merge nimeni nicăieri, e pandemie – și să vedem mai întâi cine l-a stricat”.

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), a răspuns: „O să facem o adresă către Poliția Rutieră prin care să cerem să ne permită să limităm tonajul pe acel adrum, astfel încât să-i putem sancționa pe cei care depășesc tonajul. Același lucru putem să-l facem în momentul în care vom termina DJ 212A, pentru limitarea tonajului, iar dacă firma «Agricost» va dori să tranziteze acest drum sau să circule pe el cu tonaj mai mare, să plătească o taxă”.