JUDEȚUL BRĂILA, 1 MAI – 22 CAZURI CONFIRMATE POZITIV DE COVID-19 (DINTRE CARE 15 VINDECATE), 153 PERSOANE ÎN IZOLARE ȘI 140 PERSOANE ÎN CARANTINĂ INSTITUȚIONALIZATĂ

O nouă zi în care datele date publicității de Grupul de Comunicare Strategică  (București) nu coincid cu datele transmise de Instituția Prefectului, în ceea ce privește numărul cazurilor confirmate de COVID-19 înregistrate în județul Brăila de la începutul pandemiei. Și azi, ca și ieri, Grupul de Comunicare Strategică vorbește despre 23 de cazuri, iar Instituția Prefectului vorbește despre 22 de cazuri.

Așadar, în comunicatul transmis de prefect se arată că „astăzi, 1 mai, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 153 de persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu și 140 de persoane care se află în carantină instituționalizată.

Menționăm că 5103 de persoane au ieșit din autoizolare la încheierea celor 14 zile și 775 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată. De asemenea, conform raportării DSP Brăila, în prezent, sunt 22 cazuri  confirmate pozitiv de COVID-19, dintre care 15 cazuri au fost declarate vindecate.

Chiar dacă astăzi este 1 Mai, Ziua internațională a Muncii, prioritatea trebuie să rămână aceeași – PREVENIRE.
Cu toate că după mai bine de 6 săptămâni de la instituirea stării de urgență putem să tragem concluzii optimiste și să remarcăm faptul că brăilenii au dovedit că au simț civic, au echilibru și DA, autoritățile, împreună cu medicii au obținut până acum rezultate notabile la Brăila, nu trebuie să lăsăm garda jos!
Măsurile stabilite de către autorități pentru limitarea răspândirii COVID-19, prin intermediul ordonanțelor militare, rămân valabile și pentru data de 1 mai, FĂRĂ EXCEPȚIE!
Se discută foarte mult în aceste zile despre măsurile de relaxare. Sigur, vom ajunge și acolo. După 15 mai anumite restricții vor fi reduse, dar trebuie să fim foarte, foarte atenți în continuare.
Nu am atins maximul în Romania și o relaxare prematură ar fi fundamental greșită și poate să distrugă toate rezultatele bune pe care le-am obținut până acum. Așadar, pericolul nu a trecut!

Tocmai de aceea vă rog, încă o dată, să aveți o atitudine responsabilă, evitați deplasările non-urgente și respectați cu strictețe regulile de igienă.
Practicile cu care eram obișnuiți în minivacanța de 1 mai, în anii trecuți, pot reprezenta în momentul de față un adevărat pericol, putând să conducă extrem de rapid la apariția unor noi cazuri.
Când vom reveni la normal nu vă pot spune, dar știu că atunci când se va întâmpla asta, va fi datorită unui efort comun, al nostru și al vostru!”.