PREFECTUL BOBOC: CIFRELE SUNĂ BINE, CÂND E VORBA DE NUMĂRUL MIC DE CAZURI DE COVID-19 DIN BRĂILA, DAR ASTA NU ÎNSEAMNĂ CĂ VIRUSUL A DISPĂRUT. RESPECTAȚI MĂSURILE DE PREVENIRE IMPUSE

„Chiar dacă am intrat în perioadă de alertă, nu înseamnă că pericolul coronavirusului a trecut” – este declarația prefectului Brăilei, Cătălin Boboc, care cere populației să respecte în continuare măsurile preventive impuse prin actele normative ce vizează instituirea stării de alertă în perioada următoare.

Prefectul a mai precizat că deși la Brăila nu s-a înregistrat decât un număr mic de cazuri de COVID-19, comparativ cu alte județe  – mai exact, 23 – este bine să fim prudenți în continuare: „Cifrele sună bine, dar  nu înseamnă că virusul a dispărut. Pot foarte bine să existe pacienți infectați cu acest virus și să fie asimptomatici. Testele au continuat în această perioadă și au ieșit negative. Și vă spun că am efectuat la Brăila toate testele necesare – circa 1700 până vineri, 15 mai”.

Boboc a făcut apel la brăilenii care vor veni în perioada următoare din alte țări și care trebuie să intre în izolare la domiciliu, precizând că dacă aceasta măsură nu va fi respectată, cei în cauză „vor fi duși în centre de carantină, dar nu ca recomandare, ci ca sancțiune – și vor efectua 14 zile (indiferent câte zile au stat în izolare), iar la final vor plăti factura. Și e păcat pentru câteva zile în care poți să stai acasă, să ajungi să plătești astfel de sume”.

Prefectul mai spune că a sesizat că după ce au stat în casă atâtea săptămâni, oamenii au așteptări mari de la această perioadă în care se relaxează restricțiile, „iar reacția lor nu e întotdeauna cea mai bună. Sigur că oamenii s-au săturat; toată lumea s-a săturat, sunt absolut convins de asta”. El susține însă că tocmai pentru că s-au luat măsurile amintite în județul Brăila s-a înregistrat un număr atât de mic de cazuri de COVID-19.