PREFECTUL BOBOC, DESPRE COMUNICAREA PE TIMP DE CRIZĂ ÎNTRE EL, CA PREȘEDINTE CJSU ȘI CHIRIAC, CA VICEPREȘEDINTE CJSU: N-AM VORBIT FIINDCĂ ÎN ULTIMELE ȘASE SĂPTĂMÂNI NU AM AVUT NIMIC IMPORTANT SĂ-I SPUN

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, nu neagă faptul că de 6 săptămâni nu a mai discutat cu președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac (PSD), nici telefonic și nici față în față.

Chiriac a declarat public în repetate rânduri că în condițiile în care prefectul este președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), iar el este vicepreședintele CJSU și în care ne-am aflat în plină situație de criză, Boboc nu se consulta cu el pe nicio temă. Zilele trecute, Chiriac a declarat pentru MD Press că n-a mai vorbit nici telefonic și nici față în față cu prefectul de 6 săptămâni și că au schimbat doar niște SMS-uri într-o zi.

L-am întreabat astăzi pe prefect dacă i se pare firesc ca într-o perioadă de criză generată de pandemia de coronavirus, oamenii care practic dețin pozițiile 1 și 2 în acest județ, ca funcții publice, să nu discute timp de 6 săptămâni.

Boboc a răspuns: „În această perioadă m-am ocupat de ceea ce trebuia să mă ocup eu și cred că cifrele, statistica (numărul de cazuri de COVID-19 – n.r.) arată că ne-am ocupat bine cei implicați.

Oricând am avut ceva să-i comunic i-am comunicat. Dacă în aceste 6 săptămâni ar fi avut ceva să-mi comunice sunt convins că așa cum mi-a transmis SMS acum câteva zile, găsea o cale… Inclusiv pentru președintele CJ ușa mea este deschisă. În aceste șase săptămâni nu am avut nimic important să-i spun domnului președinte CJ, pentru că dânsul s-a ocupat de altceva în această perioadă.

Toate deciziile care presupuneau implicarea Instituției Prefectului și a CJ au fost luate comunicând”.