PREFECTUL BOBOC: MAI AVEM DOAR 3 PACIENȚI INFECTAȚI CU COVID-19 INTERNAȚI ÎN SPITAL. CEILALȚI 19 DEPISTAȚI POZITIV SUNT VINDECAȚI

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, anunță că astăzi la nivelul județului se mai întegistrează doar 3 pacienți confirmați pozitiv cu COVID-19 care sunt în spital.

Într-un comunicat dat publicității, Boboc afirmă că toți ceilalți 19 pacienți conformați pozitiv de la începutul pandemiei sunt vindecați: „Începem săptămâna într-o notă optimistă, mai avem doar TREI pacienți infectați cu COVID 19 internați în spital, toți ceilalți 19 depistați pozitiv fiind vindecați!

Statistica aceasta ne arată că personalul nostru medical își face treaba foarte bine, dar arată în același timp și modul în care brăilenii au înțeles să respecte regulile în această perioadă grea, iar pentru asta trebuie să le mulțumim și unora, și altora!

Oricât de greu ne-ar fi și oricâte sacrificii trebuie să facem, vă provoc să fim în continuare cei mai responsabili și să avem grijă de sănătatea noastră și a celor dragi nouă!

Păstrați distanța socială, evitați aglomerațiile, purtați măști de protecție a căilor respiratorii, dezinfectați-vă mâinile după ce intrați in contact cu cineva și sunați imediat la medicul de familie sau la 112, daca va simțiți rău”.

Amintim că potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în județul Brăila s-ar fi înregistrat până acum 25 de persoane cofirmate pozitiv cu COVID-19.

Una dintre explicațiile ce ne-au fost furnizate de prefectul Boboc pentru aceste diferențe care apar periodic între comunicările de la nivel local și cele de la nivel central este aceea că este posibil ca unele dintre persoanele confirmate pozitiv cu COVID-19 să aibă domiciliul stabil în Brăila, dar să fi depistate ca fiind infectate în alte zone din țară.