PREFECTUL BOBOC: O MASCARADĂ POLITICĂ LA CARE NU VREAU SĂ FIU PĂRTAȘ. MANAGERUL RÂȘNOVEANU ȘTIA DE ASEARĂ DE TRANSFERUL PACIENȚILOR. EU AM AFLAT AZI DIMINEAȚĂ

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, consideră că subiectul transferului unui număr de 20 de pacienți cu COVID-19 de la Spitalul Municipal Adjud la Spitalul Județean Brăila  fost transformat într-o „mascaradă politică”, la care el „nu vrea să fiu părtaș”.

După ce a fost acuzat de „slugărnicie” de către primarul Marian Dragomir (PSD) și de asemenea, i s-a reproșat că a fost de acord cu acest transfer decis fără consultarea autorităților locale, fiind părtaș la o acțiune care ar fi însemnat „să aduci virusul pe ascuns la Brăila”, prefectul a comentat pe o rețea de socializare: „Niște politicieni, respectiv președintele Consiliului Județean și primarul municipiului, fac un joc toxic, în care nu mai contează nimic altceva în afară de propriul interes. Cel electoral!

Am aflat azi dimineață de transferul pacienților din Vrancea. Azi dimineață!

Managerul Spitalului Județean de Urgență Brăila, doamna Delia Râșnoveanu, colega de partid a președintelui CJ, știa de aseară. N-au știut cum să iasă din situație și au zis că cel mai bine e să dea vina pe Prefectură. Nu mă sperii, duc!

O gașcă pentru care contează doar interesul de partid spune minciuni și jignește doar ca să dea bine la public. Brăilenii să nu uite acest teatru absurd, jucat în vremuri când cu alte lucruri sunt importante!

Repet, nu știam despre acest transfer! Dar domnul Chiriac știa. Nu e vina mea că nu și-a anunțat colegul de partid, pe primarul Dragomir. Și este foarte grav că nu a anunțat niciun membru al echipei care a gestionat criza COVID la Brăila, DSP, ISU, Instituția Prefectului.

Inițial, domnul Chiriac a spus că e de acord, apoi s-a răzgândit. Nu așa se gestionează o criză în care e vorba de sănătatea oamenilor, așa se gestionează problemele găștilor de partid.

Înțeleg că am devenit o țintă pentru cei care au stat cu mâinile în sân în timpul pandemiei și și-au bătut joc de tot ce s-a făcut bine!”.

Amintim că în final, în cursul acestei dimineți, s-a renunțat la transferul celor 20 de pacienți la Spitalul Județean Brăila.