PREFECTUL BOBOC: ORICE ARGUMENT ECONOMIC PĂLEȘTE ÎN FAȚA INTERESULUI DE A PROTEJA CETĂȚENII. ÎN FOND, PRIMA CRIZĂ PE CARE O AVEM DE GESTIONAT ACUM ESTE CRIZA CORONAVIRUSULUI

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, declară că a colaborat bine cu conducerea Administrației Piețelor și Târgurilor în ceea ce privește implementrea unor măsuri menite să protejeze populația de posibila infectare cu coronavirus, însă nu la fel de bună a fost colaborarea cu societatea de transport public „Braicar”.

Boboc a explicat în cadrul unei emisiuni de televiziune că a trimis Corpul de Control să verifice modul în care au fost puse în practică măsurile stabilite prin Ordin de prefect, fiindcă a constatat că „Braicar” nu respecta prevederile Ordinului respectiv: „Atunci când dispui la un moment dat niște măsuri, trebuie să te asiguri că ele se și respectă, astfel încât ele să și producă efectele scontate. Eu nu mi-am propus să fac controale, noi nu suntem organe de control, dar am încercat să monitorizăm respectarea acestor măsuri.

Să știți că am avut deficiențe de comunicare, din păcate, în privința celor de la «Braicar». Nu același lucru pot să-l spun de cei de la Administrația Piețelor, cu care am purtat un dialog destul de bun și au respectat, au întrebat, au cerut opinii de la noi, de la alte instituții.

La «Braicar» au fost ceva mici probleme, în ce sens: noi am recomandat și apoi am solicitat în mod imperativ să asigure mai multe mijloace de transport pe anumite trasee, la anumite intervale orare, când traficul este mai mare, astfel încât să evităm aglomerația în mijloacele de transport. Ce credeți: pe 27 martie a fost emis acest Ordin de prefect și pe 30 martie, CLM a adoptat o Hotărâre prin care aproape înjumătățea numărul mijloacelor de transport. E în regulă, sigur, te poți gândi la argumente economice și există cu siguranță argumente economice în perioada asta, dar cred că orice argument economic pălește în fața interesului de a proteja cetățenii. Că în fond, prima criză pe care o avem de gestionat este aceasta a coronavirusului. După ce o trecem pe aceasta – sigur, căutând ca pagubele economice să fie minime -, ne vom gândi și ne vom concentra și la celelalte crize.

Și chiar încerc cu colegii mei din Prefectură să pregătim momentul 15 mai”.