PREFECTUL BOBOC ȘI INSPECTORUL ȘCOLAR GENERAL BOTEA AU VIZITAT AZI MAI MULTE ȘCOLI, PENTRU A VERIFICA DACĂ ACESTEA SUNT PREGĂTITE PENTRU CURSURILE DIN PERIOADA 2-12 IUNIE

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc și inspectorul școlar general al județului, Viorel Botea, au vizitat azi mai multe unități de învățământ din municipiu, iar mâine vor trece și prin câteva unități de învățământ din județ, pentru a verifica modul în care acestea sunt pregătite pentru cursurile care se vor face în perioada 2-12 iunie, cu elevii de clasa a VIII-a și a XII-a ce vor da în această vară examenele de Evaluare Națională, respectiv Bacalaureat.

Cei doi au vizitat, printre altele, Colegiul „Gh. Munteanu Murgoci”, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” și Școala nr. 28, unde au constat că sălile au fost pregătite pentru cursuri, cu un număr limitat de bănci, așezate la distanță unele de altele, că la fiecare dintre sălile de clasă ce vor fi  folosite sunt instrucțiuni cu privire la regulile ce trebuie respectate pentru prevenirea infectării cu coronavirus și de asemenea, există stabilite circuite pe care să le urmeze elevii la intrare și la ieșire, astfel încât se nu se înâlnească unii cu alții.

„Nu e vorba de un control sau de o verificare; e vorba de o discuție cu conducerile școlilor, să vedem dacă mai sunt probleme la care trebuie să găsim soluții. Eu îmi aduc aminte că la începutul crizei toți românii erau speriați și apoi, ușor, ușor, au prins încredere. Sunt convins că și la școala, chiar dacă spunea doamna director Giurcă Mihaela că sunt două clase care nu vor să vină la aceste ore de pregătire, pe măsură ce vor vedea că școala le asigură toate condițiile, că s-au luat măsurile de siguranță necesare și că cei care vin la școală nu au decât de câștigat, sunt convins că încet, încet, și ceilalți vor căpăta încredere și vor veni. Pentru că una e să faci ore online, primești niște teme, ai poate și discuții, poate ai întrebări, poate ai alte nelămuriri – nu se compară, evident, învățatul la școală cu aceste cursuri online, care, sigur, sunt de folos când n-ai soluții.

Nu aveam vreo îndoială că nu se pregătesc școlile; pe mine mă interesează dacă sunt probleme și pentru că mai sunt câteva zile, să avem timp să le remediem, dacă e cazul.

Dezinfectanții trebuie să îi asigure Consiliul Local, iar măștile vor veni de la Ministerul Educației, de la nivel central. Chiar mai devreme am avut o discuție cu domnul inspector școlar general și cu colegul de la ISU și avem un stoc tampon, iar în măsura în care până luni dimineață nu ajung măștile, le vom oferi noi, astfel încât în primele zile, până vin cele de la București, să se poată face cursurile fără niciun risc”, a declarat Boboc.

La rândul său, inspectorul școlar general a dat asigurări că școlile sunt pregătite cu tot ce este necesar, astfel încât atât elevii, cât și cadrele didactice să fie în siguranță: „Încercăm să facem tot ceea ce este omenește posibil ca elevii noștri să facă aceste cursuri în condiții de siguranță și noi avem mare grijă de ei”.