VACU: NU ZIC CĂ ÎNVĂȚĂMÂNTUL NU E O PRIORITATE, DAR DACĂ BANII ERAU PENTRU PROGRAMUL „LAPTE-CORN-MĂR”, SĂ LI SE DEA ÎN CONTINUARE ELEVILOR ACEL PACHET, CHIAR DACĂ NU VIN LA ȘCOALĂ

Consilierul județean Adrian Vacu (PNL) este de părere că e „o idee foarte bună” ca banii care nu s-au cheltuit pentru produsele alimentare aferente Programului „Lapte-corn-măr” în perioada suspendării cursurilor, să fie folosiți pentru achiziționarea de tablete pentru elevii și profesorii care nu au astfel de mijloace necesare pentru activitățile școlare online. El crede însă că este o idee și mai bună ca Programului „Lapte-corn-măr”  să continue chiar și în perioada în care cursurile sunt suspendate, fiindcă pentru unii copii din mediul rural, acel pachet era „singura masă în zi”.

Vacu a făcut aceste comentarii în cadrul ședinței de ieri a CJ Brăila, în contextul în care de discuta despre inițiativa inspectorului școlar general, Viorel Botea (PMP) și a profesorului Viorel Mortu (PSD), cu privire la folosirea banilor respectivi pentru achiziționarea de tablete, astfel încât toți elevii să poate participa la activitățile online.

Vacu a spus: „Este o idee foarte bună, dar vreau să vă aduc la cunoștință că în mediul rural, foarte mulți copii veneau la școală pentru acel pachet. Vreau să luați în calcul acea formă de ajutor; nu zic că învățământul nu este o prioritate, dar dacă erau ca destinație pentru hrană, să se continue acel pachet, chiar dacă elevii nu vin la școală, pentru că era la unii dintre ei singura masă în zi”.

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), a răspuns: „Sunt de acord, dar trebuie să ne dea posibilitatea Ministerul să le dăm elevilor pachețelul și acasă, pentru că legislația actuală spune că îl putem da doar pe perioada cursurilor, la școală”.

La rândul său, Viorel Botea a afirmat: „Nu eliminăm Programul «Lapte-corn-măr», ci în toată această perioadă în care nu putem să utilizăm banii pentru hrana copiilor, dorim să-i utilizăm pentru ceva care le va rămâne o perioadă mult mai mare de timp. Și din discuțiile pe care le-am avut cu doamna ministru Anisie, Guvernul Orban este de acord, în principiu, cu acest lucru, dar trebuie finalizate la nivelul ministerului Educației toate demersurile legale, pentru ca aceasta activitate online să fie introdusă în Legea educației. Inițiativa noastră se referă doar la banii aferenți lunilor martie, aprilie, mai 2020”.