B. BOTEA: CONSIDER CĂ PRIN FINANȚAREA UNOR LUCRĂRI LA LĂCAȘURILE DE CULT SE FOLOSEȘTE SISTEMUL CULTELOR RELIGIOASE CA O PÂRGHIE PENTRU CONCURENȚA ELECTORALĂ CARE VA URMA

Consilierul municipal Bogdan Botea (PND) nu este de acord cu alocarea de fonduri de la bugetul local pentru repararea lăcașurilor de cult din oraș, mai ales în perioada dinaintea alegerilor, fiindcă în opinia sa, acest gen de finanțări pot fi folosite pentru obținerea de beneficii electorale de către partidul sau partidele aflate la putere în plan local.

Bogdan Botea a făcut acest comentariu în cadrul celei mai recente ședinte CLM Brăila, în care s-a discutat un proiect de hotărâre ce viza „modificarea Regulamentului pentru acordarea sprijinului financiar de la bugetul Municipiului Brăila unităților de cult din Municipiul Brăila, aparținând cultelor religioase recunoscute din România”.

Consilierul PND a declarat: „Consider că prin modificările succesive care au avut loc, inclusiv aceasta, se folosește sistemul cultelor religioase ca o pârghie pentru concurența electorală care va urma probabil în 2021. Eu cred că se pot finanța în așa fel, încât să restrângem finanțările și să le reorientăm dinspre aceste domenii către sistemul laic, către entitățile apaținând Primăriei care au același obiect de activitate. Doar acele unități de cult sau clădiri care au o deosebită valoare arhitectonică ar fi necesitat o finanțare din partea Primăriei”.