BOBOC: VREM SĂ LUĂM ÎN ADMINISTRAREA PREFECTURII CLĂDIREA ANAF DIN PIAȚA TRAIAN. O SĂ DEPUNEM UN PROIECT PENTRU REABILITAREA ACESTUI IMOBIL CARE DORIM SĂ DEVINĂ SEDIUL PREFECTURII

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, a demarat luni demersurile oficiale pentru transferul clădirii din Piața Traian (colț cu strada Brașoveni) în care a funcționat în urmă cu câțiva ani ANAF, în administrarea Prefecturii. Mai exact, transferul ar urma să se facă din proprietatea Ministerului Finanțelor Publice în proprietatea Ministerului de Interne și în administrarea Prefecturii Brăila.

Boboc a explicat că are în vedere atât ideea de a reabilita și a pune în valoare o clădire monument istoric care acum zace în paragină, cât și dorința de a găsi un sediu pentru instituția Prefectului, care în prezent funcționează în Palatul Administrativ, proprietate a CJ Brăila.

Cătălin Boboc a mai precizat că a discutat cu reprezentați ai Companiei Naționale de Investitii și i s-a spus că există posibilitatea finanțării unui proiect care vizează reabilitarea acestui monument istoric: „Pentru că noi avem la Brăila un patrimoniu pe care întotdeauna am considerat că trebuie să-l protejăm, vreau să vă anunț că am demarat procedura pentru preluarea de la Ministerul de Finanțe la Ministerul de Interne, în administrarea Prefecturii Brăila, a clădirii din centru, din Piața Traian, colț cu strada Brașoveni, fosta clădire a Finanțelor Publice. Vrem să o luăm la Prefectură și de asemenea, să depunem un proiect care, de principiu, este finanțabil, pentru reabilitarea acelei clădiri. Este o clădire istorică, pe care e păcat să nu o avem în vedere astăzi, când este în administrarea Ministerului Finantelor, care nu are nevoie de ea și stă în paragina. Am  fost ieri acolo; e foarte frumoasă, dar arată groaznic.

După cum știți, Palatul Administrativ va intra în reabilitare. Spațiile administrative nu sunt deloc suficiente în Brăila și va trebui ca toți cei din această clădire să se mute, să-și caute diverse locuri, unii cu chirie. Reabilitarea Palatului Administrativ nu e un proces de scurtă durată și e bine să îți iei niște măsuri.

Cred ca instituția Prefectului poate funcționa într-o clădire monument istoric. La 30 de ani de la Revolutie, poate că e chiar potrivit ca biroul prefectului sa nu mai fie în biroul prim-secretarului PCR.

Este un proiect care nu se va finaliza într-o lună, poate nici într-un an, dar e un proiect care merită început. Punem în valoare o clădire care stă să cadă și în același timp, putem să asigurăm și un sediu pentru Prefectură. Cei de la Ministerul Finantelor sunt de acord”.