BOTEA: RATA DE PROMOVARE A EXAMENULUI DE BACALAUREAT (ÎNAINTE DE CONTESTAȚII) ÎNREGISTRATĂ LA NIVELUL JUDEȚULUI BRĂILA ESTE DE 68,96%. LA NIVEL NAȚIONAL RATA DE PROMOVARE ESTE DE 62,9%

Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de liceenii brăileni care  au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020 este de 68,96%, în contextul în care  rata de promovare la nivel național  este de 62,9% – este informația astăzi furnizată de inspectorul școlar general al Brăilei, Viorel Botea.

Acesta precizează într-un comunicat dat publicității: „Pentru promoția  curentă, la nivel național, rata de promovare este 71,40%,  iar în județul Brăila este 77,61%. Pentru promoțiile anterioare, rata de promovare în județul Brăila este 29,25%.

În sesiunea iunie-iulie 2020 au promovat 1384 de  candidați, dintr-un total de 2007  candidați prezenți. Dintre aceștia, 1279 de  candidați sunt din promoția curentă, iar 105 candidați sunt din promoțiile anterioare.

Precizăm că 102  candidați au absentat, iar 2 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

* 1 candidat a obținut media 10;

* 25 de candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;

*  68 de candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului;

* 79 de candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Cele mai mari procente de promovare s-au înregistrat în următoarele unități școlare:

* Colegiul Național ”Gheorghe Munteanu Murgoci”(100%),

* Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu” (97,06%),

* Liceul Pedagogic ”D.P. Perpessicius” (94,52%)

* Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga” (93,20%)

* Colegiul Național  ”Ana Aslan” (92,63%)

* Liceul De Arte ”Hariclea Darclee” (87,07%)

* Liceul Teoretic ”Panait Cerna” (78,99%).

Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie”.