CHIRIAC: CJ VA FINANȚA ȘI ANUL ACESTA PROIECTE CULTURALE ȘI SPORTIVE. AȘTEPTĂM SĂ SE PERMITĂ ORGANIZAREA UNOR ASTFEL DE EVENIMENTE ȘI VOM PRIMI PROIECTE CU CERERI DE FINANȚARE

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, declară că odată ce se va da liber de la Guvern pentru manifestările sportive și culturale cu mulți spectatori, se vor primi documentații de la organizațiile/asociațiile care doresc să depună proiecte în vederea obținerii de finanțare de la bugetul județean.

Chirac a precizat că deși contextul general, cu pandemia de coronavirus, a blocat acest gen de evenimente în ultimele luni, în bugetul CJ sunt prevăzute fonduri pentru finanțarea unor proiecte culturale sau sportive și nu se așteaptă decât să se dea undă verde de la Guvern pentru organizarea de spectacole și competiții sportive: „A fost aprobat regulamentul de finanțare a unor astfel de proiecte pe Legea 350, în ceea ce privește acțiunile culturale și pe Legea 69, în ceea ce privește acțiunile sportive, dar cu un amendament: că finanțările vor fi date și proiectele vor fi depuse după ce se va da voie din punct de vedere legal (în contextul crizei coronavirusului – n.r.). Dacă vor fi reluate competițiile sportive, atunci lăsăm la latitudinea celor care vor să depună proiecte, îi așteptăm cu proiectele.

Pe parte culturală, dacă lucrurile vor fi mai relaxate și Guvernul va da voie să organizăm evenimente cu mai mult de 100 de persoane, vom relua evenimentele culturale și festivalurile pe care le-am avut în program – cele care erau programate în primavăra și prima parte a verii le vom amâna pentru perioada de toamnă. O să avem o discuție și cu Primăria municipiului, ca să vedem cum le stabilim, ca dată,  astfel încât să reluăm aceste activități culturale”.