CHIRIAC, DESPRE PREFECTUL BOBOC ȘI CEI DIN PNL: OAMENII ACEŞTIA HABAR N-AU DE ADMINISTRAŢIE! SUNT ÎNTR-O CAMPANIE ELECTORALĂ, DOAR DE DRAGUL DE A SPUNE ŞI EI CEVA

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), susține că documentele transmise de conducerea Spitalului Județean către Direcția de Sănătate Publică (DSP), pentru obținerea avizului privind transformarea Corpului E în spital support COVID, sunt exact cele care trebuie, nu „bălării”, așa cum le cataloghează prefectul Cătălin Boboc. Chiriac respinge acuzațiile cu privire la faptul că el, împreună cu conducerea Spitalului Județean, ar încerca să întârzie transformarea Corpului E în suport COVID și revenirea Corpului B (actual suport COVID) la activitățile medicale de dinainte de instituirea stării de urgență, în contextul pandemiei de coronavirus.

Șeful CJ spune că Spitalul Județean a transmis la DSP aceleași documente pe care le-a transmis și când a fost obținut avizul pentru desemnarea Corpului B ca suport COVID, cu o singură modificare – acum  este vorba despre Corpul E: “Îi aduc aminte purtătorului de cuvânt al Prefecturii, domnului prefect, că aceeaşi documentaţie a fost trimisă de Spitalul Judeţean şi la începutul pandemiei, doar cu o modificare a acelei documentaţii, cu scoaterea Corpului B, să nu mai fie COVID-19 şi transformarea Corpului E în COVID-19. Deja e o săptămână de când spitalul nu a primit niciun răspuns. Întrebați-l pe domnul prefect de ce durează atât, că are în subordine DSP.

Dumneavoastră ştiţi că deja există un memoriu semnat de toţi medicii în care îi spun şi îi cer domnului Ciochină să urgenteze această documentaţie, să ne dea avizul, astfel încât să trimitem actele la minister, ca să se modifice acel Ordin de ministru? Până la urmă (transformarea Corpului E în suport COVID și revenirea Corpului B la activitățile medicale obișnuite – n.r) este o modificare de structură de spital. Nu ne jucăm de-a medicina şi nu ne jucăm cu vorbele.

Este foarte clar că domnul prefect este într-o campanie electorală. Domnul prefect şi domnul Ciochină trebuie să înţeleagă că ne trebuiesc anumite documente de acolo, pentru ca acel Corp E să fie declarat support COVID-19, legal. Dacă, Doamne fereşte, se întâmplă vreo tragedie în acel corp vor răspunde acei doctori, acei medici. Dar ce să înţeleagă purtătorul de cuvânt al Prefecturii? Sediul PNL, Prefectura judeţului Brăila, e într-o mare campanie electorală… Le urez succes!”.

Cât privește bănuielile prefectului cu privire la faptul că șeful CJ ar dori să să țină Corpul B fără pacienți, fiindcă așa i-ar fi mai ușor să înceapă reabilitarea clădirii înainte de campania electorală, ca să dea bine ca imagine, Chiriac a precizat că deocamdată nu s-a făcut nici măcar proiectul pentru lucrările de reabilitare, deci nici vorbă să se înceapă lucrările în actualul mandat: “Acel corp va intra în reabilitare pe fonduri europene, suntem în proceduri, dar nicidecum mâine. Nici n-am terminat partea de DALI (Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie – n.r.)! Mai e timp îndelungat până va intra acel corp în reabilitare; trebuie să scriem proiectul, să avizăm, am vorbit deja cu ADR să se deschidă axa de finanțare. Nici măcar nu avem partea de proiectare, cum să-l reabilităm?! Doamne fereşte, oamenii aceştia („prefectul PNL Boboc” și cei din PNL, în general – n.r) habar n-au de administraţie! Sunt într-o campanie electorală, doar de dragul de a spune şi ei ceva”.