CHIRIAC: DSP A DAT AVIZUL PENTRU TRANSFORMAREA CORPULUI E AL SPITALULUI JUDEȚEAN ÎN SUPORT COVID-19. ASTĂZI SE FACE ULTIMA CURĂȚENIE ÎN CORPUL E, IAR MÂINE SE VOR MUTA ACOLO PACIENȚII DIN CORPUL B

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila a dat în această după-amiază avizul provizoriu pentru transformarea Corpului E al Spitalului Județean în suport COVID-19 și revenirea Corpului B (care a fost până acum suport COVID-19) la activitățile medicale de dinainte de pandemie.

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, ne-a declarat pe această temă: „Spitalul Județean a primit acest aviz de la DSP. După cum se vede, documentația transmisă de Spitalul Județean către DSP, care solicita avizul pentru o schimbare de structură a spitalului, este corectă, în ciuda a ceea ce a susținut domnul prefect. Important este însă că am găsit formula cea mai bună pentru acea documentație, astfel încât DSP să își dea avizul, actele respective urmând să ajungă la Ministerul Sănătății.

Eu am fost astăzi la spital și după cum am aflat, în Corpul B sunt 4 persoane suspecte de COVID-19 la ATI și vreo 8 la medical. Astăzi se face ultima curățenie în Corpul E și sperăm ca în cursul zilei de mâine să avem acești pacienți mutați în Corpul E, după care va începe curățenia și dezinfectarea în Corpul B. În principiu, până la finalul acestei săptămâni se va face mutarea secțiilor  în Corpul B, astfel încât de luni în acest corp să se înceapă activitatea în regim normal, așa cum era înainte de pandemie”.