CHIRIAC: JUMĂTATE DIN PACIENȚII CU COVID-19 INTERNAȚI LA SPITALUL JUDEȚEAN SUNT PAKISTANEZI. DACĂ PUTEM SĂ-I EXTERNAM PE ACEȘTIA – CARE SUNT ȘI FOARTE GĂLĂGIOȘI ȘI AU CREAT O GROAZĂ DE PROBLEME -, ATUNCI SITUAȚIA SE VA RELAXA

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, declară că după ce s-au înregistrat cazuri de infectare cu coronavirus la nivelul Secției Cardiologie a Spitalului Județean s-au făcut anchete epidemiologice și s-a testat tot personalul care a intrat în contact cu bolnavii de COVID-19, dar și pacienții din secție, iar acum se așteaptă rezultatele testelor.

„Din câte știu, Secția de Cardiologie a intrat într-o carantină, să-i spunem așa, deci nu se mai internează nimeni acolo. În momentul în care vor veni rezultatele, cei care vor fi negativi vor fi externați. Încercăm să golim acea secție, după care se va face acolo o curățenie exemplară și o dezinfectare, astfel încât să putem intra din nou, după ce personalul medical va fi vindecat, iar secția să funcționeze la capacitate normală.

Pacienții cu probleme cardiace care necesită internare în această perioadă vor fi preluați de Secția de Medicină internă”, a declarat Chiriac.

Președintele CJ a mai spus astăzi că Spitalul de Pneumoftiziologie, care urmează să preia pacienți cu COVID-19 asimptomatici, în cazul în care Spitalul Județean nu mai face față, este pregătit pentru acest lucru: „Vor fi transferați doar pacienți asimptomatici, deci nu va fi o problemă, astfel încât să putem detensiona puțin aglomerarea din Spitalul Județean.

Sunt foarte mulți pacienți – și aici mă refer și la cei 41 de pakistanezi – care sunt în a doua săptămână de tratament, sper ca azi să li se ia prima probă și mâine a doua probă; e posibil ca o mare parte din ei să fie vindecați și să-i externăm, ceea ce va relaxa puțin situația de la Spitalul Județean.

Din cei 88 de pacienți care sunt în momentul de față internați, 41 sunt pakistanezii, deci aproape jumătate. Dacă putem să-i externăm pe aceștia – care sunt și foarte gălăgioși și au creat o groază de probleme -, atunci situația de la Spitalul Județean se va relaxa”.