DĂNĂILĂ, DESPRE ACUZAȚIILE SALE CA DRAGOMIR AR FI ÎNCERCAT „SĂ MUȘAMALIZEZE FOCARUL COVID DIN PRIMĂRIE”: A CIRCULAT PE INTERNET O INFORMAȚIE ASUMATĂ DE NIȘTE OAMENI CARE AU PARTICIPAT LA COLECTAREA ȘI TRANSPORTUL PROBELOR. DE ACOLO AM LUAT NOI INFORMAȚIA

Președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, declară că încă nu a primit niciun fel de document oficial din care să rezulte că a fost dat în judecată de primarul Marian Dragomir (PSD).

Mai exact, este vorba despre faptul că liberalul a afirmat că Dragomir „a încercat să mușamalizeze apariția unui focar de COVID în structurile Primăriei Brăila”, că edilul șef că i-ar fi recomandat salariatului de la Direcția de Strategii care se simțea rău să meargă să-și facă testul pentru depistarea COVID-19 la o clinică privată, nu la Spitalul Județean, că Dragomir „probabil” a făcut presiuni asupra clinicii respective pentru a nu anunța Direcția de Sănătate Publică despre faptul că a făcut acel test și apoi, că primarul ar fi făcut presiuni asupra clinicii să nu anunțe DSP că testul a fost pozitiv.

Indignat de aceste declarații, Marian Dragomir i-a dat un termen de 3 zile lui Dănăilă pentru a-și cere scuze public pentru aceste afirmații, după care, după cum ne-a declarat, și-a contactat avocatul și i-a înmânat toate documentele necesare pentru a începe acțiunea în instanță.

Întrebat dacă are dovezi clare că primarul Dragomir ar fi intervenit la laboratorul privat la care s-au făcut analizele, pentru a nu anunța Direcția de Sănătate Publică despre faptul că s-a făcut acel test și că a fost pozitiv, liderul liberal a răspuns că „în coincidențe poți să crezi în copilărie” și că „tot ce a ținut de cazul respectiv nu a respectat nicio procedură legală”. De asemenea, Dănăilă a afirmat că „a circulat pe internet la momentul respectiv o informație cu privire la această situație, asumată de niște oameni care au participat la colectarea și prelevarea probelor și transportul lor. De acolo am luat noi informația și eu am spus fără să am dovezi la momentul respectiv și spun și acum, în același context, că la nivelul domnul primar, este posibil ca lucrurile astea să se fi întâmplat special fără respectarea procedurilor, în ideea de  mușamaliza și de a acoperi o chestiune care ar fi putut să fie gravă pentru Primărie”.

Mai multe detalii pe această temă aici: