ÎNCEPÂND DIN 20 IUNIE, FESTIVAL TEATRAL ÎN AER LIBER – „TMF ESTIVAL”

Festival teatral în aer liber, cu spectacole prezentate săptămânal – este cel mai recent proiect al Teatrului „Maria Filotti” Brăila. După lunga pauză impusă de criza coronavirusului, conducerea teatrului vine cu această propunere care permite desfășurarea actului artistic chiar și în condiții de distanțare socială: proiectul „TMF ESTIVAL”, care se va desfășura în parcarea de pe strada Mihai Eminescu, colț cu Mihail Sebastian.

Lucian Sabados, managerul Teatrului „Maria Filotti”, anunță  într-un comunicat dat publicității: ”La propunerea colectivului artistic și acceptată cu o mare deschidere și satisfacție de către conducerea Primăriei Braila, începând cu 20 iunie vom lansa și derula proiectul TMF ESTIVAL. Spațiul convenit de comun acord cu domnul Primar Viorel Marian Dragomir este parcarea de pe strada Mihai Eminescu colț cu Mihail Sebastian , unde va fi amenajată o scenă profesionistă, modernă și perfect funcțională, chiar și pentru spectacole cu montări deosebite.

Spectacolele cuprinse în TMF ESTIVAL vor fi prezentate săptamânal, de regulă sâmbăta, începand cu ora 20.30. Acest proiect este gândit și organizat cu strictețe, respectând toate normele de protecție atât pentru spectatori , cât și pentru personalul teatrului. Perimetrul va fi delimitat și protejat, se va respecta regula distanțării  fizice, se vor asigura materiale de igienizare, iar accesul publicului se va face, la propunerea conducerii Primăriei Brăila, gratuit. Pentru o protecție și securizare în plus a spectatorilor, dar și pentru păstrarea standardelor artistice ale spectacolului de teatru, se vor emite invitații, în limita locurilor amenajate. Invitațiile vor fi emise de Agenția teatrală și vor fi personalizate cu sector și rând.

Proiectul TMF ESTIVAL va demara sâmbătă, 20 iunie, de la ora 20. 30, cu spectacolul «REGELE GOL», de Evgheni Șvarț, regia Lucian Sabados, iar invitațiile pentru această reprezentație pot fi ridicate de la Agenția teatrului  începand cu ziua de miercuri, 10 iunie, orele 12.00.

Programul primei părți a acestui proiect ambițios și inedit va putea fi consultat pe site, facebook și instagram – Maria Filotti -și la Agenția teatrală.

În speranța că ne veți fi alături ca întotdeauna, la cât mai multe și magice seri de teatru, vă transmitem calda noastră prețuire și vă așteptăm la… TMF ESTIVAL!”.